A- A+
Νέα πακέτα χαμηλότοκων επαγγελματικών δανείων από την Εθνική Τράπεζα
Μνημόνιο συνεργασίας για «παροχή τραπεζικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών», υπογράφηκε με την Εθνική Τράπεζα.

Η Εθνική Τράπεζα, με βάση τη γνώση και τη συσσωρευμένη εμπειρία της από τη μακρόχρονη σχέση της με τον επιχειρηματικό κόσμο, τον συμβουλεύει για το “επιχειρείν” στο νέο σύνθετο οικονομικό περιβάλλον.

Το κατάλληλο προϊόν

Συγκεκριμένα καλύπτει το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών του είτε για ρευστότητα, είτε για επενδύσεις αξιολογώντας τη βιωσιμότητα του επενδυτικού σχεδίου, την ίδια συμμετοχή στην επένδυση, τα οικονομικά και λοιπά στοιχεία της επιχείρησης.

Στόχος η εύρεση του κατάλληλου προϊόντος, που θα ταιριάζει στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και θα διασφαλίζει κατά το δυνατόν την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ένα ουσιαστικό πρόσθετο βήμα στη στρατηγική της Εθνικής για τη σφαιρική κάλυψη των αναγκών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Νέες συμφωνίες

Η συμφωνία μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τα μέλη του οποίου υπερβαίνουν τις 40.000, θα αποτελέσει τον προπομπό για παρόμοιες συνεργασίες της Εθνικής Τράπεζας με αντίστοιχα περιφερειακά Επιμελητήρια, με τα οποία ήδη γίνονται σχετικές συζητήσεις.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Παύλος Ραβάνης, αναφέρθηκε στους άξονες της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι από τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρειάστηκαν τραπεζικό δανεισμό κατά την περίοδο της κρίσης, το 34,5% (δηλαδή το 25% επί του συνόλου των επιχειρήσεων) θεωρεί απαγορευτικούς τους όρους πρόσβασης στη χρηματοδότηση, ενώ οι μισές σχεδόν επιχειρήσεις (47,1%) θεωρούν ότι τα χαμηλότερα επιτόκια θα διευκόλυναν την πρόσβασή τους στον τραπεζικό δανεισμό.

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής κυρία Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, παρουσιάζοντας το πλαίσιο της συμφωνίας επεσήμανε ότι «τα μέλη του ΒΕΑ, μέσα από το ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών που τους προσφέρει με τη συμφωνία αυτή η Εθνική, αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, εξειδικευμένα προϊόντα πληρωμών και μισθοδοσίας, ασφαλιστικά προγράμματα, ακόμη και καθοδήγηση για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές δράσεις επιδοτήσεων».