A- A+
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση στεγαστικών δανείων με επιδότηση του ΟΕΚ - Κούρεμα έως 90%
Αίτηση στις τράπεζες για τη ρύθμιση των στεγαστικών τους δανείων θα μπορούν να υποβάλλουν σύντομα δικαιούχοι επιδότησης του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Πρόκειται για συνολικά 97.000 οικογένειες δανειοληπτών της συγκεκριμένης κατηγορίας, οι οποίοι θα μπορούν να πετύχουν τη μείωση των δόσεών τους.

Βασικός όρος για την υπαγωγή τους στη νέα ρύθμιση είναι να μην έχουν υπερβεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τη συμβατική προθεσμία διακοπής, δηλαδή για ληξιπρόθεσμη οφειλή μεγαλύτερη του ισόποσου των έξι μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων.

Οι νέες δόσεις

Με αφορμή την έναρξη ισχύος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στη νέα ρύθμιση για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ (του Οργανισμού που έχει συγχωνευτεί στον ΟΑΕΔ από το 2012) η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού παρουσιάζει ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα τα οποία θα διευκολύνουν τους χιλιάδες ενδιαφερομένους.

Από τα παραδείγματα προκύπτουν με σαφήνεια οι σημαντικές μειώσεις οι οποίες επέρχονται επί των δόσεων για όσους δανειολήπτες του πρ. ΟΕΚ κάνουν χρήση της ρύθμισης του νέου νόμου.

Κατά μέσο όρο, οι μηνιαίες δόσεις για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση θα μειωθούν από περίπου 40% έως και 90%.