A- A+
Η HSBC στηρίζει την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών
Η HSBC, μετά από πρωτοβουλία του WWF Ελλάς, δώρισε 10.000 ευρώ στην Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) για την αγορά ειδικής συσκευής που θα χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη του ευτροφισμού στις λίμνες των Πρεσπών.

Το φαινόμενο του ευτροφισμού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης των λιμνών και προκαλείται από τη συνεχή συσσώρευση θρεπτικών ουσιών, προερχόμενη από διάφορες αιτίες, όπως η απορροή ακατέργαστων λυμάτων.

Οι Πρέσπες είναι μια περιοχή με σημαντική βιοποικιλότητα που φιλοξενεί σπάνια είδη φυτών και ζώων, πολλά εκ των οποίων απαντώνται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η συσκευή, η οποία αγοράστηκε με την υποστήριξη της HSBC, χρησιμοποιείται για την επιτόπια καταμέτρηση των επιπέδων χλωροφύλλης στα νερά των λιμνών.

Η χλωροφύλλη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δείκτες ποιότητας του νερού, καθώς συνδέεται με τα επίπεδα αύξησης του φυτοπλαγκτόν που αντικατοπτρίζει το βαθμό του ευτροφισμού.

Η συλλογή πληροφοριών βασισμένων σε επιστημονικά δεδομένα είναι απαραίτητη, προκειμένου να καθοριστούν αποτελεσματικές δράσεις για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών.