A- A+
Προσοχή στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ με συνιδιοκτήτες - Διπλά εκκαθαριστικά
Την προσοχή των συνιδιοκτητών ΙΧ εφιστά με ανακοίνωσή το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 που έχουν ήδη αναρτηθεί στο Taxis.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη.

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί.

Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γίνονταν ταχυδρομικά.

Η εκτύπωση

Μέσω του συστήματος TAXISnet, μπορούν οι πολίτες να εκτυπώσουν τα έντυπα τελών κυκλοφορίας για το 2015 τα οποία αφορούν σε 6,3 εκατ. οχήματα (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά αυτοκίνητα, λεωφορεία δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης).

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώσουν:

A) είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες, με τους προσωπικούς τους κωδικούς (www.gsis.gr -> υπηρεσίες προς πολίτες -> τέλη κυκλοφορίας)

B) είτε ως μη πιστοποιημένοι χρήστες, καταχωρώντας τον Α.Φ.Μ. και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους (www.gsis.gr -> υπηρεσίες προς πολίτες -> περισσότερα -> ΝΕΟ: Εκτύπωση Εντύπων Τελών Κυκλοφορίας και Κατάσταση Οχημάτων -> Χωρίς Κωδικούς TaxisNet)

Όσοι πολίτες δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορούν με τον Α.Φ.Μ. και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους, να μεταβούν στις τράπεζες και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας λαμβάνοντας τη σχετική απόδειξη.

Η εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2014.