A- A+
Έπιασαν δουλειά στην Εθνική Τράπεζα 100 αριστούχοι πτυχιούχοι - Πρόγραμμα υποτροφιών
Πρακτική άσκηση σε μονάδες της Εθνικής Τράπεζας άρχισαν από χθες 100 αριστούχοι πτυχιούχοι, υπότροφοι για μεταπτυχιακές σπουδές, βάσει συνεργασίας με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Το πρόγραμμα προβλέπει διετείς σπουδές και πρακτική άσκηση αλλά και στη συνέχεια διετή πλήρη απασχόληση.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος, παράλληλα με τις πτυχιακές τους σπουδές, οι συμμετέχοντες, μέσα από εναλλαγές θέσεων σε Καταστήματα και Μονάδες της Εθνικής, θα αποκτήσουν εμπειρία στην Τραπεζική.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και της πρακτικής άσκησης θα προσληφθούν, με πλήρη απασχόληση, για τουλάχιστον 2 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα.

1.000 θέσεις πρακτικής

Πέραν αυτών, η Εθνική θα συνεχίσει να προσφέρει πάνω από 1.000 θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ συμβάλλοντας έμπρακτα στη διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Επίσης, το 2015 θα θεσμοθετηθεί πρόγραμμα ανάπτυξης στελεχών (Management Development Programme) διετούς διάρκειας για τελειόφοιτους και απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Όλες οι παραπάνω δράσεις σε συνδυασμό με την πρόσληψη 122 νέων πτυχιούχων μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα για την στελέχωση καταστημάτων της περιφέρειας, θα συμβάλλουν στην σταδιακή αλλά ουσιαστική ενίσχυση και ανανέωση του προσωπικού της Τράπεζας με νέο και ποιοτικό στελεχιακό δυναμικό.

Στόχος για την Εθνική Τράπεζα αποτελεί η ανάληψη του πρωταγωνιστικού ρόλου που αρμόζει σε έναν Οργανισμό του μεγέθους της, για την σύγκλιση της ελληνικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας με σημαντικά και αμοιβαία οφέλη για όλους.