A- A+
ΥΠΟΙΚ: Κατάργηση τεκμηρίων και μείωση φορολογικών συντελεστών από το 2015
Τους φόρους τους οποίους θα μειώσει η κυβέρνηση από το 2015 παρουσίασε μιλώντας σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Όπως είπε, «ο σχεδιασμός μας για το άμεσο μέλλον προβλέπει τη συνέχιση και επέκταση της μείωσης των φορολογικών βαρών, με πρόγραμμα και αποφασιστικότητα, αξιοποιώντας την επίτευξη σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων».

Οι φόροι που θα μειωθούν

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνηση είναι να πετύχει τις ακόλουθες αλλαγές στη φορολογία, από την ερχόμενη χρονιά:

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43% σήμερα σύμφωνα με όσα έχει προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός και στην εξέταση δυνατότητάς μετατροπής του σε έσοδο της Αυτοδιοίκησης,

- Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.

- Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων

- Μετάβαση στην εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, κατά πάσα πιθανότητα από το 2015