A- A+
Με το «δεξί» ξεκίνησε η 10ήμερη περίοδος προσφορών στο εμπόριο - Ικανοποιητικός τζίρος
Υψηλή ήταν η κίνηση στους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων την Κυριακή 2/11, ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων.

«Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για την ελληνική αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, μετά το πρώτο διήμερο της ενδιάμεσης περιόδου εκπτώσεων που άρχισε το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι οι καταναλωτές έδειξαν την προτίμησή τους σε επώνυμα προϊόντα, λόγω των εκπτώσεων.

Σημείωσε πάντως ότι η αγορά έχει δείξει πως οι επτά Κυριακές λειτουργίας είναι αρκετές για να ανοίγουν τα καταστήματα, προσθέτοντας ότι το λόγο επί του θέματος έχει η Δικαιοσύνη.

Αποκάλυψε πως την Παρασκευή εκδικάζεται η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ που διέταξε την αναστολή του μέτρου λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε ορισμένες περιοχές.

Ο κ. Κορκίδης επανέλαβε πως θέση των εμπόρων είναι ο ίδιος ο εμπορικός κόσμος να αποφασίζει για τις Κυριακές που χρειάζεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα, με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής.