A- A+
Επικυρώθηκε η απορρόφηση της Geniki από την Πειραιώς - Αλλαγές σε καταθέσεις - δάνεια - κάρτες
Την απορρόφηση της Geniki Bank από την Τράπεζα Πειραιώς ενέκριναν την Πέμπτη οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών. Τι σημαίνει η απόφαση για καταθέτες - δανειολήπτες.

Η λειτουργική συγχώνευση των δύο τραπεζών θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 22 - 23 Νοεμβρίου. Από τις 24/11 θα λειτουργεί ένα πληροφοριακό σύστημα και στις δύο τράπεζες.

Έως τότε, οι πελάτες της Geniki Bank θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους προσφέρει η τράπεζα.

Προστασία καταθέσεων

Η πρώτη ουσιαστική αλλαγή για τους καταθέτες θα επέλθει με την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης των δύο τραπεζών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μετά την ολοκλήρωσή της, οι καταθέσεις που τηρούνταν στη Geniki Bank θα μεταφερθούν στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Δηλαδή το σύνολο των καταθέσεων σε Geniki Bank και Τράπεζα Πειραιώς θα θεωρούνται για το σύστημα προστασίας καταθέσεων ότι βρίσκονται στην ίδια τράπεζα.

Θα αθροίζονται και οι πρώτες 100.000 ευρώ θα προστατεύονται, με βάση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τα δάνεια

Από την άλλη πλευρά στα δάνεια, οι συμβάσεις θα μεταφερθούν αυτούσιες στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι οι όροι των συμβάσεων δεν μπορούν να αλλάξουν μονομερώς λόγω αυτής της μεταφοράς.

Το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις καθορισμένης διάρκειας. Δηλαδή σε μία προθεσμιακή κατάθεση που συνάφθηκε στη Geniki Bank δε θα μπορεί μέχρι τη λήξη της η Τράπεζα Πειραιώς να αλλάξει τα επιτόκια.

Αλλαγή προϊόντων

Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργικής συγχώνευσης, δε θα υπάρχουν καταστήματα με το σήμα της Geniki Bank, ενώ θα λειτουργεί ενιαίο πληροφοριακό σύστημα στις δύο τράπεζες.

Αυτό σημαίνει ότι στις καταθέσεις και στον τομέα των καρτών θα υπάρξει μία σταδιακή μετάβαση στα προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Geniki Bank έχει ήδη ανακοινώσει τη διακοπή ορισμένων προϊόντων της:

1) GENIKI Cash 365 Maestro

H χρεωστική σας κάρτα GENIKI Cash 365 Maestro, εφόσον είναι ήδη ενεργοποιημένη και έχει συνδεδεμένο έναν τουλάχιστον ενεργό λογαριασμό, θα λειτουργεί κανονικά μέχρι την ημερομηνία λήξης της.

Με την κάρτα θα έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε αγορές σε όλα τα καταστήματα με το σήμα MasterCard / Maestro καθώς και όλες τις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ.

H χρεωστική σας κάρτα GENIKI Cash 365 Maestro μπορεί να ενεργοποιηθεί με την πραγματοποίηση μίας τουλάχιστον επιτυχούς συναλλαγής σε ΑΤΜ της GENIKI Bank έως και τις 19/11/2014.

Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, και εφόσον δεν έχει ενεργοποιηθεί, η κάρτα GENIKI Cash 365 Maestro θα ακυρωθεί.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ενεργοποιήσει την κάρτα σας μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορείτε να αποκτήσετε νέα χρεωστική κάρτα Πειραιώς MasterCard Debit και να συνδέσετε τους λογαριασμούς που τηρούσατε στη GENIKI Bank σε αυτή, μετά τη συστημική ενοποίηση της GENIKI Bank με την Τράπεζα Πειραιώς στις 24/11/2014.

Εάν είστε ήδη κάτοχος χρεωστικής κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς, θα έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε σε αυτή τους λογαριασμούς που τηρούσατε στη GENIKI Bank.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις χρεωστικές κάρτες

2) GENIKI e-shopping

Η προπληρωμένη κάρτα θα πάψει να λειτουργεί από τις 3 Νοεμβρίου 2014. Από τις 3 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2014, μπορείτε να επισκεφθείτε οποιοδήποτε κατάστημα της GENIKI Bank και να μεταφέρετε το υπόλοιπο της κάρτας σας GENIKI e-shopping στον τραπεζικό λογαριασμό σας.

Διαφορετικά, στις 19 Νοεμβρίου 2014 αν είστε κύριος δικαιούχος σε καταθετικό λογαριασμό, το τυχόν υπόλοιπο της κάρτας σας θα μεταφερθεί αυτόματα στον καταθετικό σας λογαριασμό.

Αν δεν είστε κύριος δικαιούχος σε καταθετικό λογαριασμό (ή δεν διαθέτετε λογαριασμό στη GENIKI Bank), από τις 24 Νοεμβρίου 2014 τυχόν υπόλοιπα θα επιστρέφονται από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Παράλληλα, με στόχο να συνεχίσετε να απολαμβάνετε ασφαλείς συναλλαγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς από τις 24 Νοεμβρίου 2014 έως τις 30 Ιανουαρίου 2015 και να προμηθευτείτε δωρεάν την επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα Πειραιώς Prepaid Reloadable.

Πληροφορίες - οδηγίες

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα προϊόντα της Geniki Bank και τη διαδικασία αντικατάστασής τους με αντίστοιχα της Τράπεζας Πειραιώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας, Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 – 17:00 - 801 11 600 300 από σταθερό και 210 6975200 από κινητό ή από το εξωτερικό.