A- A+
Ποιους θα ελέγξει και θα κυνηγήσει η εφορία μέχρι και το τέλος του έτους
Συγκεκριμένη λίστα με τους φορολογουμένους που θα βρεθούν στο στόχαστρο της εφορίας έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαϊδου ορίζονται συγκεκριμένοι ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι για όλες τις διευθύνσεις της ΓΓΔΕ που αφορούν στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι:

- η διενέργεια τουλάχιστον 1.000 προληπτικών ελέγχων και ολοκλήρωση 20 υποθέσεων έρευνας-φοροδιαφυγής από την υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), το λεγόμενο και νέο ΣΔΟΕ.

- η αύξηση έως 31/12/2014 της οικειοθελούς συμμόρφωσης σε ποσοστό άνω του 90% στην υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων Φ.Π.Α. των φορολογουμένων που είναι ενεργοί. Το ποσοστό συμμόρφωσης σήμερα διαμορφώνεται περίπου στο 80%.

- η είσπραξη συνολικού ποσού 350 εκατ. ευρώ από μεγάλους οφειλέτες και από στοχευμένες δράσεις - κατασχετήρια μέχρι 31/12/2014.

- ανασχεδιασμός των διαδικασιών διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και ανάπτυξης στρατηγικής μέχρι 31/12/2014 με σκοπό την πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας είσπραξης.

Πρακτικά, ο στόχος είναι τα κατασχετήρια και όλη η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης (π.χ. από τραπεζικούς λογαριασμούς) να γίνεται αυτόματα.