A- A+
Taxis: Άνοιξε η εφαρμογή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης - Η διαδικασία
Άνοιξε την Τρίτη η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο και φέτος θα ανέλθει σε 0,35 ευρώ το λίτρο για την επιδοτούμενη ποσότητα.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και αμέσως θα λάβουν απάντηση για το αν η αίτησή τους εγκρίνεται ή όχι.

Στην πρώτη περίπτωση θα ενημερωθούν για τα λίτρα που επιδοτούνται στην περίπτωσή τους και στη δεύτερη τους λόγους απόρριψης της αίτησης.

Το ερωτηματολόγιο

Στο πλαίσιο υποβολής της αίτησης ο ενδιαφερόμενος «υπογράφει» ηλεκτρονικά μία υπεύθυνη δήλωση για τα όσα δηλώνει ότι είναι αληθή.

Στη συνέχεια πρέπει να απαντήσει στα εξής:

- Επιθυμείτε την προβλεπόμενη προκαταβολή του επιδόματος;

NAI
OXI

- Η κατοικία σας ανήκει σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών όπου μοιράζεται η κατανάλωση πετρελαίου;

Εισάγετε τον αριθμό παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της κύριας κατοικίας σας.(συμπληρώστε τα πρώτα 9 ψηφία του αριθμού που εμφανίζεται στο λογαριασμό σας, χωρίς κενά)

- Διεύθυνση Κατοικίας:

- Επιφάνεια (Τ.Μ)

- Η κατοικία σας είναι ενοικιαζόμενη

- Εισάγετε έναν ΑΦΜ εκμισθωτή

- Όνοματεπώνυμο Εκμισθωτή:

- Η κατοικία σας έχει παραχωρηθεί δωρεάν

- Εισάγετε έναν ΑΦΜ παραχωρούντος

- Όνοματεπώνυμο Παραχωρούντος:

- IBAN Λογαριασμού επιστροφών: Ονοματεπώνυμο Πρώτου Δικαιούχου Λογαριασμού

- Στοιχεία επικοινωνίας: e-mail επικοινωνίας, τηλέφωνο οικίας, κινητό τηλέφωνο

Τα επιδοτούμενα λίτρα

Το πετρέλαιο θέρμανσης βγήκε στην αγορά με τιμή γύρω από το 1 ευρώ, ενώ εάν συνυπολογισθεί και η επιδότηση του 0,35 ευρώ το λίτρο για τα νοικοκυριά που τη δικαιούνται, τότε το κόστος αγοράς διαμορφώνεται περίπου στα 70 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση, η επιδότηση του 0,35 ευρώ το λίτρο θα χορηγηθεί σε όσα νοικοκυριά πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Θα καλύπτει περιορισμένες ποσότητες αγορασθέντος πετρελαίου, που θα ποικίλλουν για κάθε άνα, καθώς θα εξαρτώνται από τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας και από την περιοχή στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη κατοικία.

Συγκεκριμένα θα κυμαίνονται ως εξής:

- από 750 έως 3.000 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.

- από 450 έως 1.800 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.

- από 240 έως 960 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας

- από 150 έως 600 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού.

Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

- Κάθε άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

- Κάθε ζευγάρι εγγάμων με εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία μέχρι 300.000 ευρώ.

- Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του ενδιαφερόμενου το εισοδηματικό όριο των 40.000 ή των 43.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

* ΓΓΚ: 12 συμβουλές σος για να μην την «πατήσεσε» με το πετρέλαιο - Σύγκριση τιμών

* Πετρέλαιο θέρμανσης: Αγοράστε τώρα σε χαμηλές τιμές και πληρώστε από...Δεκέμβριο