A- A+
Πετρέλαιο θέρμανσης: Αγοράστε τώρα σε χαμηλές τιμές και πληρώστε από...Δεκέμβριο
Ευκαιρία να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης στις τρέχουσες χαμηλές τιμές και να το πληρώσουν με ...χρονοκαθυστέρηση, έχουν οι πελάτες των τραπεζών μέσω των πιστωτικών καρτών.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών διεθνώς έχουν οδηγήσει την τιμή του λίτρου, μετά και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30%, ακόμη και κάτω από το 1 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για πολύ ελκυστική τιμή και προτρέπουν τους καταναλωτές να προβούν στην προμήθεια του καυσίμου σήμερα εφόσον έχουν αυτήν τη δυνατότητα.

Αναβολή πληρωμής

Όσοι διαθέτουν επαρκή όρια στην πιστωτική τους κάρτα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αγοράσουν σε σημερινές τιμές και να πληρώσουν αργότερα.

Αυτό γίνεται με δύο τρόπους:

- Μέσω του τρόπου λειτουργίας των καρτών

Η πληρωμή μίας συναλλαγής γίνεται περίπου 20 ημέρες μετά την έκδοση του λογαριασμού που την περιλαμβάνει.

Δηλαδή, το διάστημα μεταξύ της αγοράς του πετρελαίου και της πληρωμής του μπορεί να φτάσει ακόμη και τον 1,5 μήνα.

- Μέσω των προγραμμάτων άτοκων δόσεων των τραπεζών

Οι τράπεζες σε συνεργασία με τις εταιρείες καυσίμων και όχι μόνο (βλέπε φυσικό αέριο), δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και να το εξοφλήσουν σε έως και 6 άτοκες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές διευκολύνονται καθώς επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής έως και το Μάιο του 2015, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως και 1,5 μήνα μετά την αγορά του πετρελαίου.

Προγράμματα επιβράβευσης

Εκτός όμως από την αναβολή της πληρωμής, οι καταναλωτές που κάνουν χρήση των καρτών μπορούν να κερδίσουν και από τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών.

Αυτά παρέχουν ειδικές εκπτώσεις στους πελάτες τους, εφόσον προμηθευτούν καύσιμα από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.

Το ποσοστό της έκπτωσης μπορεί να φτάνει έως και το 2% και αφαιρείται απευθείας από το λογαριασμό.

Από την άλλη πλευρά, σε ορισμένα προγράμματα επιβράβευσης, ο καταναλωτής συγκεντρώνει πόντους ή ευρώ, ανάλογα με την αξία του καυσίμου που θα προμηθευτεί.

Οι πόντοι ή τα ευρώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επόμενες αγορές, στις οποίες ο καταναλωτής πληρώνει λιγότερα ή και καθόλου.

Το ευρύ δίκτυο των εταιρειών με τις οποίες έχουν συνεργασία οι τράπεζες, δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα επιβράβευσης για ένα αγαθό ή μία υπηρεσία που ούτως ή αλλιώς θα αγόραζαν.