A- A+
Citi: Τι θα σημάνει για το χρηματιστήριο μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Πού θα πάνε οι μετοχές
Αυξημένη πιθανότητα πρόωρων εκλογών, καθώς και μιας κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει ή θα ηγείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει η Citi σε ανάλυσή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, σε έκθεση με τίτλο «Τι σημαίνει για το ελληνικό χρηματιστήριο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται πως με την ψήφο εμπιστοσύνης η ελληνική κυβέρνηση κερδίζει χρόνο, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί η στήριξη των 180 βουλευτών που απαιτείται για την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου τότε η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές λίγους μήνες μετά, επισημαίνει η Citi.

Οι μετοχές

Στην ίδια έκθεση, ο διεθνής οίκος προβλέπει διατήρηση της μεταβλητότητας στις μετοχικές τιμές, καθώς όπως υποστηρίζει, οι επενδυτές προσπαθούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες πολιτικές προοπτικές και να εξετάσουν τις αλλαγές που αυτές μπορεί να επιφέρουν στην ελληνική ανάπτυξη και το premium κινδύνου.

Επίσης, o οίκος εκτιμά ότι τα θεμελιώδη για τις επιχειρήσεις βελτιώνονται υποβοηθούμενα από την καλύτερη κερδοφορία και λειτουργική μόχλευση.

Όπως αναφέρει, τα 2/3 των επιχειρήσεων που παρακολουθεί η Citi ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις το β’ τρίμηνο, ενώ αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί το β’ εξάμηνο αλλά και τα έτη 2015-2016, καθώς η οικονομία εξακολουθεί να βελτιώνεται.

Ο οίκος εκτιμά μάλιστα ότι τα ετήσια κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών θα αυξηθούν κατά 13% τη διετία 2015-2016.