A- A+
Με επιτόκια Alpha Bank οι προθεσμιακές της Citi από 13/10
Με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται η λειτουργική συγχώνευση του δικτύου της Citibank με το αντίστοιχο της Alpha Bank. Κοινά επιτόκια προθεσμίας από τη Δευτέρα 13/10.

Η Alpha Bank προχώρησε στο τέλος Σεπτεμβρίου στην εξαγορά του δικτύου της Citibank, στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχαν υπογράψει οι δύο τράπεζες πριν λίγους μήνες.

Από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση της λειτουργικής ενοποίησης των δύο τραπεζών, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Bank θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οφέλη για πελάτες

Τα πρώτα οφέλη για τους συναλλασσόμενους των δύο τραπεζών έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται με την κατάργηση μίας σειράς από προμηθειών που αφορούν σε πράξεις μεταξύ Alpha Bank και Citibank.

Αναλυτικές πληροφορίες για το τι σημαίνει για τους πελάτες τους η εξαγορά μπορείτε να βρείτε στο άρθρο με τίτλο «Τί σημαίνει για τους πελάτες της Citibank η μεταφορά τους στην Alpha Bank από 1/10».

Κατά τα άλλα, από τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, δε θα υπάρχει ξεχωριστό δελτίο επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις της Citibank, αλλά κοινό.

Το δίκτυο της Citi θα διαθέτει προθεσμιακές καταθέσεις με βάση το δελτίο της Alpha Bank. Ο λόγος γίνεται για απλές προθεσμιακές κι όχι για τα λοιπά προϊόντα της Alpha Bank, τα οποία θα συνεχίσουν να διατίθενται από το δίκτυο της τελευταίας.

Δύο συστήματα

Σημειώνεται πάντως ότι στα δίκτυα των δύο τραπεζών εξακολουθούν να λειτουργούν δύο συστήματα, ενώ τα καταστήματα της Citi θα διατηρήσουν την ταμπέλα του αμερικανικού ομίλου μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της Citi δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες της Alpha Bank και τούμπαλιν. Αυτό θα καταστεί εφικτό μετά την ολοκλήρωση της λειτουργικής συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Το σχέδιο της Alpha Bank, σύμφωνα με πληροφορίες, στοχεύει στο εξής: Θα δημιουργηθεί μία νέα υπηρεσία Personal Banking, στα πρότυπα του Citigold της Citi, η οποία θα λειτουργεί σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα του ενιαίου δικτύου.

Η νέα υπηρεσία θα προσφέρει διακριτική εξυπηρέτηση σε ξεχωριστό χώρο εντός επιλεγμένων καταστημάτων, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, συμβουλευτική για επενδύσεις, αποκλειστικά ταμεία για συναλλαγές στο γκισέ, κτλ.

Ουσιαστικά θα λειτουργεί ένα μίνι δίκτυο Personal Banking εντός του δικτύου του ομίλου της Alpha Bank, διατηρώντας την αρχιτεκτονική και την τεχνογνωσία του Citigold της πρώην Citi Ελλάδος.