A- A+
ΕΝΦΙΑ: Στον αέρα και τα εκκαθαριστικά με φόρο έως 5 ευρώ - Ξεκινούν διορθώσεις στο Ε9
Στον «αέρα» του Taxisnet αναρτήθηκαν και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τα οποία οι φορολογούμενοι δε θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρο. Τι θα γίνει με τα λάθη στο Ε9.

Ο λόγος γίνεται για εκκαθαριστικά σημειώματα με υπολογιζόμενο φόρο κάτω από 5 ευρώ, ο οποίος δεν εισπράττεται, αλλά και για σημειώματα φορολογουμένων χωρίς ακίνητη περιουσία, όπου ο φόρος είναι μηδενικός.

Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους από το Taxis δια πάσα χρήση, δεν χρειάζεται ωστόσο να καταβάλλουν το οποιοδήποτε ποσό στην εφορία.

Διορθώσεις Ε9

Μετά και αυτήν την εξέλιξη, τα εκκαθαριστικά που είναι αναρτημένα στο taxisnet ξεπερνούν τα 7.000.000 εκατομμύρια.

Από την άλλη πλευρά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εντοπιστεί να έχουν κάνει σοβαρά λάθη στο Ε9 και είναι αδύνατη η εκκαθάριση του φόρου θα χρειαστεί να γίνει διορθώσεις.

Τα λάθη μπορεί να αφορούν κάποιο ή το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των εν λόγω φορολογουμένων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το εκκαθαριστικό περιλαμβάνει ειδοποίηση ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει σωστά τα στοιχεία του Ε9 ώστε το ακίνητο να θεωρείται δηλωμένο.

Η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή θα ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου και η προθεσμία για τις διορθώσεις θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου 2014.