A- A+
DEGIRO: Νέα online πλατφόρμα επενδύσεων
Την παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα ξεκινά τον Οκτώβριο η ολλανδική εταιρεία online χρηματιστηριακών συναλλαγών και υπηρεσιών, DEGIRO.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα πλατφόρμα χρηματοοικονομικών συναλλαγών προσφέρει προμήθειες έως και 80% χαμηλότερες σε σχέση με αντίστοιχες ανταγωνιστικές πλατφόρμες, καθώς αξιοποιεί προηγμένα συστήματα αυτοματοποιημένων συναλλαγών και οικονομίες κλίμακας.

Επιπλέον, εκτός από τις αγορές της Ευρώπης και των Η.Π.Α, η νέα πλατφόρμα της DEGIRO επιτρέπει στους χρήστες πρόσβαση και στα χρηματιστήρια της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, του Χόνγκ-Κονγκ και πολλών άλλων χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας στο επενδυτικό κοινό την ευκαιρία να επωφεληθούν και μέσα από τη διεύρυνση του επενδυτικού τους ορίζοντα.

Πού απευθύνεται

Η εταιρεία DEGIRO ιδρύθηκε το 2008 στην Ολλανδία από στελέχη με σημαντική εμπειρία στο χώρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών μέσω διαδικτύου.

Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει μία προηγμένη πλατφόρμα για την πραγματοποίηση online χρηματιστηριακών συναλλαγών με χαμηλό κόστος, απευθυνόμενη τόσο στους επαγγελματίες της αγοράς, όσο και σε ιδιώτες επενδυτές.

Οι χαμηλές τιμές της DEGIRO και η δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο αριθμό διεθνών αγορών συνοδεύονται από αποτελεσματικά εργαλεία τα οποία διευκολύνουν τον επενδυτή, προσφέροντάς του περισσότερες επιλογές για κάθε συναλλαγή.

Κέρδος μέσω ...προμηθειών

Μέχρι σήμερα, οι επενδυτές συχνά διαπιστώνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των κερδών από μία συναλλαγή καταβάλλεται ως προμήθεια στη χρηματιστηριακή εταιρεία με την οποία συνεργάζονται.

Η DEGIRO έρχεται να αλλάξει εντελώς το τοπίο, μειώνοντας δραστικά την προμήθεια που εισπράττει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προσφέρει τιμές χονδρικής όχι μόνο στους επαγγελματίες αλλά και στους ιδιώτες επενδυτές.

Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με ασφάλεια μέσα από μία online πλατφόρμα, εύκολα και γρήγορα, χωρίς κρυφές χρεώσεις. Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και ολοκληρώνεται διαδικτυακά σε λίγα μόλις λεπτά.

Η πλατφόρμα της DEGIRO επιτρέπει συναλλαγές σε ομόλογα, μετοχές και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, σε περισσότερα από εκατό χρηματιστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ίδιες χρεώσεις - Χωρίς διακρίσεις

«Η προμήθεια με την οποία επιβαρύνεται ένας επενδυτής που κάνει τις συναλλαγές του μέσω της πλατφόρμας μας, είναι μέχρι και 80% πιο χαμηλή από τις αντίστοιχες χρεώσεις του ανταγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο οι επαγγελματίες, όσο και ιδιώτες επενδυτές απολαμβάνουν ίδιες χρεώσεις, χωρίς διακρίσεις.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από την Ολλανδία, η DEGIRO δραστηριοποιείται στις αγορές του Βελγίου, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Γερμανίας.

Υιοθετώντας ένα επιθετικό πλάνο εισόδου σε ακόμη περισσότερες χώρες, στοχεύει σε ένα σημαντικό μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς, το οποίο μπορεί να υπερβαίνει και το 25%», δήλωσε ο κ. Gijs Nagel, ένας από τους πέντε συνιδρυτές και Εκτελεστικός Διευθυντής της DEGIRO.

Προστασία στο Maximum

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω της online πλατφόρμας της DEGIRO είναι απολύτως ασφαλείς.

Η λειτουργία DEGIRO βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας (De Nederlandsche Bank) και το γενικό ρυθμιστικό πλαίσιο της ολλανδικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (Autoriteit Financiële Markten).

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμορφώνονται με την οδηγία MiFID (‘Markets in Financial Instruments Directive’) της ΕΕ.