A- A+
Χρεώθηκαν με προσαυξήσεις πληρωμένα ΕΝΦΙΑ - Θα διορθωθεί λέει η ΓΓΔΕ
Χρεωμένοι με προσαυξήσεις αμφανίζονται πολλοί λογαριασμοί φορολογουμένων στο Taxis, παρά το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ πληρώθηκε εμπρόθεσμα μέχρι και τις 30/9.

Πάντοτε στις πληρωμές φόρων που γίνονται μέσω του τραπεζικού συστήματος χρειάζονται έως και δύο εργάσιμες ημέρες για την ενημέρωση των στοιχείων στο Taxis.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για φόρους που πληρώνονται την τελευταία ή προτελευταία ημέρα της εκάστοτε προθεσμίας, οι φορολογούμενοι να βλέπουν στο Taxis ότι ακόμη χρωστούν το οφειλόμενο ποσό.

Κι όχι μόνο αυτό. Τους χρεώνεται κι η επιβάρυνση του ενός μήνα για τη μη εξόφληση του φόρου. Ωστόσο εν συνεχεία το λάθος διορθώνεται μόνο του χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά του φορολογουμένου.

Η διόρθωση

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε τώρα στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ και στέλνουν μήνυμα προς τους φορολογουμένους να μην ανησυχούν.

Όπως τονίζουν, θα υπάρξει άμεσα διόρθωση στο Taxis και θα αφαιρεθούν τόσο το ληξιπρόθεσμο χρέος που φαίνεται αυτή τη στιγμή, όσο κι οι επιπλέον τόκοι.

Εξάλλου, το υπουργείο αναζητά τρόπο για τη διεύρυνση των μέσων πληρωμών, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι φορολογούμενοι στις ουρές τις τελευταίες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης των φόρων.

Στο πλαίσιο αυτο εξετάζεται αν θα μπορούσαν να διενεργηθούν πληρωμές τόσο μέσω των ΑΤΜs, όσο και μέσω των μηχανημάτων αυτόματων πληρωμών που βρίσκονται εντός των τραπεζικών καταστημάτων.