A- A+
ΕΤΕ: Συνδυασμός προθεσμιακής με 10ετές unit linked
Ένα νέο συνδυαστικό προϊόν, που κατανέμει τις αποταμιεύσεις του πελάτη μεταξύ μίας προθεσμιακής κατάθεσης και ενός τραπεζοασφαλιστικού προϊόντος τύπου unit linked προσφέρει η Εθνική Τράπεζα.

Ο λόγος γίνεται για το προϊόν «ΜΗΝΙΑΙΟ + ΕΦΑΠΑΞ», το οποίο συνδυάζει την 6μηνη προθεσμιακή κατάθεση ΜΗΝΙΑΙΟ και το τραπεζοασφαλιστικό προϊόν «ΕΦΑΠΑΞ Εθνικής».

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς την κατανομή των κεφαλαίων, αρκεί το ποσό που θα τοποθετηθεί στην προθεσμιακή κατάθεση να φτάνει τις 20.000 ευρώ και στο δεύτερο προϊόν τις 5.000 ευρώ.

Οι αποδόσεις

Ανάλογα με το ποσό που θα τοποθετηθεί στο λογαριασμό προθεσμίας, το επιτόκιό της κυμαίνεται από 1,90% έως 1,95%.

Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα. Μετά το πέρας του 6μήνου αποδίδεται το κεφάλαιο στον καταθέτη.

Από την άλλη πλευρά, το ΕΦΑΠΑΞ Εθνικής είναι τουλάχιστον 10ετούς διάρκειας και η ελάχιστη απόδοσή του εξαρτάται από την εκάστοτε έκδοση.

Στο πρόγραμμα μπορείτε να συμμετάσχετε με μία εφάπαξ πληρωμή ασφαλίστρου (*), σε πολλαπλάσια του ποσού των 1.000 ευρώ και με ελάχιστο το ποσό των 5.000 ευρώ.

Συγκέντρωση κεφαλαίου

Το Επενδυόμενο Ασφάλιστρο κατανέμεται αποκλειστικά σε μερίδια του ειδικά σχεδιασμένου Εσωτερικού Μεταβλητού Κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, το οποίο επενδύεται σε προθεσμιακή κατάθεση ειδικού τύπου της Εθνικής Τράπεζας, προσφέροντας εγγυημένο κεφάλαιο και εξασφαλισμένη απόδοση στη λήξη του προγράμματος.

Το ποσό που θα διαμορφωθεί στη λήξη του προγράμματος μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ ή με τη μορφή μηνιαίας σύνταξης, ως εξής :

  • ισόβια μηνιαία σύνταξη
  • ισόβια μηνιαία σύνταξη με εγγυημένη περίοδο 10 ετών
  • ισόβια μηνιαία σύνταξη μεταβιβαζόμενη κατά 60% στον/στην σύζυγο σε περίπτωση θανάτου του ασφαλιζόμενου.

Αυτά ισχύουν με την προϋπόθεση ότι, ο ασφαλιζόμενος είναι και ταυτόχρονα Δικαιούχος Παροχής στη Λήξη, η ηλικία του ασφαλιζόμενου στη λήξη να είναι άνω των 55 ετών και η μηνιαία σύνταξη να είναι μεγαλύτερη του ποσού των 100 ευρώ.

Η επιλογή καθώς και ο υπολογισμός της ισόβιας μηνιαίας σύνταξης γίνονται στη λήξη του προγράμματος.

Ασφαλιστική προστασία

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος σας παρέχεται ασφαλιστική προστασία σε περίπτωση απώλειας ζωής, η οποία διπλασιάζεται (μέχρι του ποσού των € 100.000 και αθροιστικά για όλες τις συμμετοχές στο Εφάπαξ Εθνικής μέχρι του ποσού των € 300.000) σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα.

Με την ενσωμάτωση της Ασφάλειας Ζωής στο πρόγραμμα Εφάπαξ Εθνικής εξασφαλίζετε τους δικούς σας ανθρώπους σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Εξάλλου, παρέχεται δυνατότητα μερικής ή ολικής ρευστοποίησης του συμβολαίου μετά τον πρώτο μήνα ισχύος του συμβολαίου.

Σύγκριση προϊόντων

Μπορείτε να βρείτε το συνδυασμό που σας ταιριάζει μεταξύ των προγραμμάτων όλων των τραπεζών με το εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr