A- A+
Από τράπεζες και ΑΧΕ η διάθεση για τα 3μηνα έντοκα γραμμάτια
Μέσω τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών θα διατίθενται έως και τις 25/2 τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, η απόδοση των οποίων διαμορφώθηκε στη δημοπρασία στο 3,85%.

Έληξε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 η περίοδος εγγραφών για τα έντοκα γραμμάτια 4μηνης διάρκειας με επιτόκιο 3,85%, με δυνατότητα επένδυσης 15.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο.

Μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου οι ίδιοι τίτλοι θα διατίθενται μέσω τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η απόδοση των τρίμηνων εντόκων να είναι χαμηλότερη από το 3,85% της δημοπρασίας που πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση όμως, η απόδοση είναι αφορολόγητη, εφόσον τα τρίμηνα έντοκα διακρατηθούν έως και τη λήξη τους.

===================================================================================

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

===================================================================================

Εναλλακτικά, οι αποταμιευτές μπορούν να «κλείσουν» τα χρήματά τους σε μία προθεσμιακή κατάθεση, η οποία προσφέρει αναλόγου ύψους επιτόκια.

Απαραίτητη η μερίδα ΣΑΤ

Επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του ΣΑΤ.

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο ΑΦΜ.