A- A+
Στο 2,28% το μέσο επιτόκιο προθεσμίας τον Ιούλιο - Χαμηλό 55 μηνών
Στον Ιανουάριο του 2010, πριν δηλαδή τον αποκλεισμό του ελληνικού δημοσίου από τις αγορές, επέστρεψαν τον Ιούλιο τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων. Κάτω του 2% σήμερα οι αποδόσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών καταθέσεων με διάρκεια έως και 1 έτος μειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε 2,28%, χαμηλότερα κατά 11 μονάδες βάσης σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Η υποχώρηση των αποδόσεων μετά και τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος την περασμένη άνοιξη έχει επιταχυνθεί σημαντικά.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο (2,82%) το μέσο επιτόκιο στις καταθέσεις με διάρκεια έως και 1 έτος έχει υποχωρήσει κατά 54 μονάδες βάσης, ενώ σε σχέση με ένα χρόνο (3,48%) νωρίτερα η πτώση φτάνει τις 120 μονάδες.

Νέες μειώσεις

Βέβαια, οι ελληνικές τράπεζες από τον περασμένο Ιούλιο έχουν προχωρήσει και σε ένα ακόμη κύκλο περικοπών στα επιτόκιά τους, ο οπποίος καταγράφηκε αναλυτικά από το Moneyonline.gr.

Πλέον, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις προθεσμιακών λογαριασμών με επιτόκια που ξεπερνούν το 2%.

Οι επόμενες ουσιαστικές κινήσεις περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων αναμένονται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανευρωπαϊκών stress tests που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.