A- A+
ΕΝΦΙΑ: Έκπτωση έως 30% στα άδεια / ξενοίκιαστα ακίνητα από φέτος
Στην παροχή έκπτωσης από 20% έως 30% επί του ΕΝΦΙΑ στα άδεια ακίνητα από φέτος προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της έκδοσης των νέων εκκαθαριστικών του φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει από εφέτος να εφαρμόσει τη μειωμένη επιβάρυνση για ακίνητα που δεν παράγουν εισόδημα για τους ιδιοκτήτες τους, είναι δηλαδή άδεια και συνεπώς μη ηλεκτροδοτούμενα.

Αν και ακόμη δεν είναι δυνατή η οριστικοποίηση της έκπτωσης που θα παρέχεται επί του νέου φόρου ακινήτων, εκτιμάται ότι το ποσοστό της θα κινηθεί μεταξύ 20% και 30%.

Η καθυστέρηση

Ο λόγος που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το ποσοστό της έκπτωσης είναι ότι δεν έχει γίνει η αποστολή των στοιχείων της ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία τους για την έκδοση των νέων εκκαθαριστικών του φόρου.

Ως εκ τούτου, αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η πρώτη παρτίδα αλλαγών που αφορά τη μείωση των τιμών ζώνης σε 4.000 οικισμούς για τη διόρθωση της υπέρμετρης επιβάρυνσής τους με τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και η οριστικοποίηση του αριθμού των δόσεων, που θα φτάσουν τις 6.

Η τροπολογία για τα άδεια ακίνητα θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει κοστολογηθεί το μέτρο και να έχουν υπάρξει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την τρόικα.

Ακολούθως θα αναρτηθούν στο Taxis τα διορθωμένα εκκαθαριστικά, προκειμένου να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου, η πρώτη δόση ή το σύνολο του οποίου θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

* Πληρώστε τον ΕΝΦΙΑ σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα - Όλες οι προσφορές

* Κερδισμένοι και χαμένοι από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ