A- A+
Η Saxo Bank στηρίζει τους καλύτερους ιστιοπλόους - Οι χορηγίες της
Νέα σημαντική διάκριση απέσπασε η Optimum Yacht Racing Team, κατακτώντας τη 2η θέση στο 51ο Ράλλυ Αιγαίου, επιβεβαιώνοντας την επιλογή της Saxo Bank, να στηρίξει μία από τις κορυφαίες ιστιοπλοϊκές ομάδες.

Έπειτα από δέκα ημέρες αδιάκοπης προσπάθειας και αστείρευτου σθένους, έντονου ανταγωνισμού και συνεχών ανατροπών, η Optimum ξεχώρισε για ακόμα μία χρονιά στο Ράλλυ Αιγαίου μεταξύ των 32 ομάδων που συμμετείχαν, διανύοντας 400 ναυτικά μίλια και πετυχαίνοντας θέσεις 2, 1, 7, 7, 1 στις πέντε ιστιοδρομίες της φετινής διοργάνωσης με σταθμούς σε Μήλο, Αστυπάλαια και Ίο. Πρόκειται για τη 16η διάκριση της Optimum στους τρεις πρώτους του Ράλλυ Αιγαίου, στο σύνολο των 20 συμμετοχών στην ιστορία της ως ομάδα, μετρώντας σε αυτές και έξι πρωτιές!

H Ειρήνη Σαραντοπούλου, Διευθύντρια της Saxo Bank Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά την Optimum Yacht Racing Team για τη σημαντική αυτή διάκριση. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν σίγουροι για τις δυνατότητες της ομάδας, με όλα τα μέλη του πληρώματος να ξεχωρίζουν για το πάθος, τον ενθουσιασμό, την ομαδικότητα και την προσήλωσή τους στο να είναι οι καλύτεροι. Είναι τιμή μας ως Saxo Bank να είμαστε κομμάτι της ομάδας αυτής, στηρίζοντας τις αξιέπαινες προσπάθειές τους. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για τις όμορφες και γεμάτες υπερηφάνεια στιγμές που μας χαρίζουν και να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν στον δρόμο των επιτυχιών.»

Οι Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος, ιδρυτικά μέλη της Optimum Yacht Racing Team και κυβερνήτες του σκάφους, δήλωσαν τα εξής: «Μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε για τη συνέχιση των διακρίσεων της ομάδας μας, καθώς δικαιώνονται οι προσπάθειές μας στον σημαντικότερο ιστιοπλοϊκό θεσμό στην Ελλάδα, το Ράλλυ Αιγαίου. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, μια διεθνώς αναγνωρισμένη Τράπεζα και ηγέτης στον κλάδο της, όπως η Saxo Bank, να στηρίζει με ουσία και εμπιστοσύνη τις προσπάθειές μας, κάτι το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στο αποτέλεσμα που έχουμε – και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό!»

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη φετινή διάκριση της Optimum Yacht Racing Team σε ιδιαίτερα σημαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, έχοντας κατακτήσει την 3η θέση μεταξύ των αγωνιστικών σκαφών στο Posidonia Cup στις 30 Μαΐου 2014, καθώς και την 3η θέση στον 47οΔιεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου, που διεξήχθη στις 6-9 Ιουνίου 2014. Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι τον Οκτώβριο του 2014 στον διεθνή αγώνα “Rolex Middle Sea Race” που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μάλτα.

Η Saxo Bank αποτελεί σημαντικό υποστηρικτή του αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που αντικατοπτρίζουν το ευ αγωνίζεσθαι, την επιμονή και το πάθος για επιτυχία. Από το 2008, είναι χορηγός της δανέζικης ποδηλατικής ομάδας Riis Cycling, ενώ στις αρχές του 2014 ανακοίνωσε τη χορηγία της ομάδας της Lotus στο πρωτάθλημα της Formula 1. Παράλληλα, η Saxo Bank στηρίζει πρωτοβουλίες σε διάφορες χώρες, σε τομείς όπως η εκπαίδευση και οι τέχνες.