A- A+
Ψηφίζεται νέο πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους
Νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, με στόχο να γίνεται απλούστερο και περισσότερο ευέλικτο από το σημερινό.

Την υπόσχεση αυτή έδωσε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Γεώργιος Στεργίου, στη διάρκεια συνάντησης με τις διοικήσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), στον Κοπανό Ημαθίας.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, σήμερα στη χώρα υφίστανται περισσότεροι από 200 νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα.

Όπως είπε, στην αδειοδοτική διαδικασία εμπλέκονται 12 υπουργεία, δηλαδή το σύνολο σχεδόν του κυβερνητικού σχήματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα 128 από τα 200 κείμενα, που το αφορούν προέρχονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, υπογράμμισε τη δυναμική των βιομηχανιών-μελών της ΕΚΕ, οι οποίες είναι κατά 98% εξαγωγικές κι αποτελούν παγκόσμιους ηγέτες στον κλάδο, με αποτέλεσμα την εισαγωγή πολύτιμου συναλλάγματος, ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ ετησίως, στη χώρα μας.