A- A+
Νέα παράταση 2 μηνών για την αναδρομική κατάργηση μπλοκ αποδείξεων
Νέα παράταση, δύο μηνών αυτή τη φορά, σε ελεύθερους επαγγελματίες να καταργήσουν το αδρανές «μπλοκάκι» τους αναδρομικά, για να αποφύγουν το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2013, έδωσε το ΥΠΟΙΚ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2014 για την εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών τους.

Η σχετική απόφαση ορίζει ότι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν, για τη διακοπή των εργασιών τους, να υποβάλουν στον υπάλληλο του τμήματος ή γραφείου της Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ, που βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης, τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Με τον τρόπο αυτό η διακοπή των εργασιών τους θα γίνει αναδρομικά, από το τέλος του 2011, δηλαδή θα γλυτώσουν την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2013.

Δεδομένου ότι τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων για τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων έχουν εκδοθεί, συμπεριλαμβάνοντας και το τέλος, η επιστροφή θα «πιστωθεί» στο λογαριασμό του χρήστη στο Taxisnet, προς συμψηφισμό με οφειλές στην εφορία.

Μετά την 26η Σεπτεμβρίου, όποια αίτηση γίνει θα θεωρείται πως η διακοπή των εργασιών γίνεται κατά την ημέρα υποβολής της σχετικής δήλωσης με ότι αυτό συνεπάγεται.