A- A+
Visa: Κάντε τα ψώνια σας πληρώνοντας με το κινητό σας τηλέφωνο
Στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών μέσω κινητών σε ολόκληρη την Ευρώπη προχωρά η Visa Europe. Στόχος είναι οι πελάτες των τραπεζών να μπορούν να πληρώνουν τα πάντα με το κινητό τους τηλέφωνο.

Δηλαδή θα μπορούν να πληρώνουν τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιώντας το «έξυπνο» τηλέφωνό τους, το οποίο θα είναι συμβατό με το μηχανάκι POS του εμπορικού καταστήματος.

Η Visa υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Monitise, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη και την ευρείας κλίμακας εμπορική διάθεση των υπηρεσιών πληρωμών μέσω κινητών.

Εκτιμάται μέσα σε λίγα χρόνια ορισμένες συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες που διενεργούνται μέσω e-banking.

=====================================================================================

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Βρείτε την πιστωτική κάρτα ή το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου που σας συμφέρει

=====================================================================================

Πάντως, δεν αναμένεται οι συγκεκριμένες υπηρεσίες να κυκλοφορήσουν σύντομα στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από τις τράπεζες να τις προωθήσουν.

Ηδη η Visa έχει αναπτύξει την τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δίνοντας τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών σε εμπορικά καταστήματα με τα κινητά τηλέφωνα iphone.

Όπως τονίζει ο κ. κ. Alastair Lukies, Διευθύνων Σύμβουλος της «οι χρήστες mobile banking και υπηρεσιών πληρωμών μέσω smartphone, ελέγχουν την κίνηση των λογαριασμών τους κατά μέσο όρο 16-18 φορές το μήνα, τρεις φορές περισσότερο από ό,τι μέσω του internet banking».

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η αποκλειστική αυτή συνεργασία παρέχει στη Visa Europe πρόσβαση στην πρωτοπόρο τεχνολογία για κινητά της Monitise.

Η Monitise θα λειτουργήσει ως ένα προηγμένο μέσο ανάπτυξης για τη Visa Europe, δίνοντας της τη δυνατότητα να παρέχει στις τράπεζες - μέλη της μια υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητών που θα είναι άμεσα διαθέσιμη στην Ευρώπη.

Αρχικά, αυτό θα αφορά την ανάπτυξη της πλατφόρμας της Visa Europe για τις ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών, τα mobile alerts, τις διαπροσωπικές πληρωμές, καθώς και τη διαχείριση λογαριασμών, τα προγράμματα επιβράβευσης και το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητών.