A- A+
Επιδότηση επιτοκίου για «κόκκινα» στεγαστικά διαπραγματεύεται με την ΕΕ το ΥΠΑΝ
Σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την εξασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων με τα οποία θα επιδοτηθεί το επιτόκιο προβληματικών στεγαστικών δανείων βρίσκεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την ΕΕ προκειμένου να αξιοποιηθούν και κοινοτικά κονδύλια για την επιδότηση επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια.

Πρόσθεσε ωστόσο πως πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, σημειώνοντας ότι επί της αρχής η ΕΕ δεν είναι θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Λύση πακέτο για δάνεια

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις δανείων, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια.

Όπως είπε, «χρονικά, πρώτα, μας καίνε τα επιχειρηματικά δάνεια, υπό την ευρεία έννοια του όρου καθώς, επιχειρηματικό δάνειο, δεν σημαίνει δάνειο μεγάλης επιχείρησης».

Αν και ο υπουργός Ανάπτυξης δεν άνοιξε τα χαρτιά του ως προς τη λύση που σχεδιάζεται, ξεκαθάρισε ότι στο νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνονται τόσο τα επιχειρηματικά δάνεια όσο και τα στεγαστικά και θα δίνονται λύσεις χωρίς όμως να αισθανθεί κορόιδο ο συνεπής ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης δανειολήπτης.