A- A+
«Ψήνεται» άνοιγμα του Taxis για 2 - 3 ημέρες για υποβολή δηλώσεων χωρίς πρόστιμα
Τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων, εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών. 100.000 πολίτες δεν πρόλαβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τροπολογία που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή θα δίνεται χρονικό περιθώριο άλλων 2 - 3 ημερών για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους.

Εξαιρέσεις

Ειδικά για όσους φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι») θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους.

Έτσι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν με την επιβολή έξτρα φόρου αφού θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για την κλίμακα των μισθωτών.

Την πληροφορία αυτή, μετέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Κλειτσιώτης στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Σημειώνεται ότι οι λογιστές-φοροτεχνικοί από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν έντονα με το κλείσιμο της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και όπως εκτιμούν περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις δεν υποβλήθηκαν.

Μάλιστα, στην επιστολή που απέστειλε χθες η ΠΟΦΕΕ στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αναφέρεται ότι η φετινή υποβολή των δηλώσεων σημαδεύτηκε από την μη τήρηση του νόμου και των αποφάσεων από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και από τα τεράστια τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων που οδήγησαν σε αδιέξοδο χιλιάδες φορολογούμενους και κυρίως λογιστές – φοροτεχνικούς.