A- A+
Παράταση έως και τις 14/7 για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 - Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ
Νέα παράταση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 στους ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Πώς επηρεάζεται ο ΕΝΦΙΑ.

Με αυτήν η νέα προθεσμία για την κατάθεση των σχετική δηλώσεων ορίζεται η 14η Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι έως τότε δε θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει κι άλλο η εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος βασίζεται στις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Τι ισχύει με πληρωμές

Κατά συνέπεια θα καθυστερήσει και η πληρωμή του, η οποία μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ ή σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό όλο το ποσό ή η πρώτη δόση θα έπρεπε να καταβληθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, ωστόσο αναμένεται και αυτή η ημερομηνία να πάει πιο μπροστά.

Εξάλλου, με την ίδια τροπολογία διευκρινίζεται ότι η παράταση έως τις 14 Ιουλίου που δόθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις, δεν επηρεάζει καθόλου τις καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής του φόρου εισοδήματος σε τρείς δόσεις.

Η πρώτη δόση, για όσους λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου 2014.

Ειδικά για φορολογούμενους με συνολικό οφειλόμενο φόρο εισοδήματος έως 300 ευρώ, η εξόφληση θα πρέπει να γίνει εφάπαξ έως τις 29 Αυγούστου.