A- A+
Ανοδικά για τρίτο συνεχή μήνα οι καταθέσεις το Μάιο - Αύξηση 1,1 δισ. ευρώ
Ανοδικά για πέμπτο συνεχή μήνα κινήθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες το Μάιο, διαμορφούμενες στο σύνολο του συστήματος στα 162,1 δισ. ευρώ. Από που προήλθε η αύξηση αυτή. Στοιχεία ΤτΕ.

Τα υπόλοιπα του ιδιωτικού τομέα στο τέλος Μαίου, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, διαμορφώθηκαν στα 162,1 δισ. ευρώ, υψηλότερα κατά 700 εκατ. ευρώ σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Η άνοδος αυτή προήλθε κατά 213 εκατ. ευρώ από τις καταθέσεις σε ευρώ και κατά 489 εκατ. ευρώ από τις καταθέσεις σε συνάλλαγμα.

Η προέλευση της ανόδου

Από τα επιμέρους στοιχεία προκύπτει ότι τα υπόλοιπα που διατηρούσαν τα νοικοκυριά στο τέλος Μαίου διαμορφώθηκαν στα 134,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μηνιαία αύξηση 236 εκατ. ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η άνοδος των μεγεθών για τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, με τα υπόλοιπα των καταθέσεών τους να φτάνουν στα 20,21 δισ. ευρώ έναντι 19,34 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου.

Με τον τρίτο συνεχή μήνα ανόδου των καταθέσεων, οι απώλειες για το τραπεζικό σύστημα από την αρχή του χρόνου περιορίστηκαν στα 1,15 δισ. ευρώ, καθώς καλύφθηκε μεγάλο μέρος της πτώσης του πρώτου διμήνου, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 2,7 δισ. ευρώ.

Η πορεία των καταθέσεων το τελευταίο 12μηνο