A- A+
Οι 4 συμβουλές της Mastercard για ήρεμες και ασφαλείς οικονομικά διακοπές
Συμβουλές προς ...επίδοξους ταξιδιώτες που πληρώνουν τα έξοδα των διακοπών τους με τις κάρτες τους δίνει η Mastercard, η οποία παρουσιάζει έρευνα για τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων το καλοκαίρι του 2014.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες αναμένεται να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους στη χώρα τους αυτή τη χρονιά.

Οι 4 TOP συμβουλές

Οι κορυφαίες συμβουλές της MasterCard για να είναι το ταξίδι σας ήρεμο και τα οικονομικά σας ασφαλές καθ’ όλη την πορεία του είναι οι εξής:

1. Βρείτε νέους τρόπους να πληρώσετε.

Οι ταξιδιωτικές επιταγές τείνουν να εξαλειφθούν. Η ζωή σας γίνεται ευκολότερη όταν ταξιδεύετε με συναλλαγές χωρίς μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των ανέπαφων.

2. Χρησιμοποιήστε την κάρτα σας στο έπακρο.

Μάθετε τις υπηρεσίες της κάρτας σας, όπως την ασφάλεια, τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες, αλλά και τις υπηρεσίες αναψυχής που θα κάνουν το ταξίδι σας ακόμα πιο ξεχωριστό.

3. Τηλεφωνήστε έγκαιρα.

Ενημερώστε την τράπεζά σας αναφορικά με το πού πηγαίνετε, ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν γρηγορότερα αν κάτι προκύψει.

4. Να είστε προετοιμασμένοι.

Κάντε μια λίστα με τις κάρτες που θα έχετε μαζί σας, και αποθηκεύστε τον αριθμό των «Χαμένων και Κλεμμένων Καρτών» στο τηλέφωνό σας αν χρειαστεί να τις μπλοκάρετε.

Ταξιδιωτικές τάσεις

Η ανάλυση των ταξιδιωτικών τάσεων από τη MasterCard, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας Euromonitor, δείχνουν ότι το 2014 θα σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 114% των Ευρωπαίων που θα παραμείνουν στη χώρα τους – ποσοστό που συνιστά μεγαλύτερο από το διπλάσιο αριθμό ατόμων που έκανε διακοπές στον τόπο του το 2013.

Πρώτη στην κατάταξη έρχεται η Γαλλία, που στατιστικά συνιστά την πρώτη χώρα στην οποία οι ταξιδιώτες θα επιλέξουν να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν στη χώρα τους από ότι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αμέσως μετά ακολουθούν η Ισπανία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουκρανία.

Όσον αφορά στους Έλληνες ταξιδιώτες, το 72% των συμμετεχόντων στην έρευνα, δήλωσαν ότι θα απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας τους το 2014, επιβεβαιώνοντας τη γενικότερη τάση.