A- A+
Άνοιξε η e-εφαρμογή του ΥΠΑΝ για την καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων
Άνοιξε και επισήμως η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης που έχει ως στόχο την καταγραφή των χρεώσεων υπέρ τρίτων προκειμένου να γίνει στη συνέχεια η σχετική «εκκαθάριση».

Υπηρεσιακοί παράγοντες παραδέχονται ανοικτά ότι το Δημόσιο δεν έχει πλήρη γνώση όλων των χρεώσεων που επιβάλλονται στην Ελλάδα και για τον σκοπό αυτό ζητά τη βοήθεια των πολιτών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση «ο σκοπός αυτού του ιστότοπου είναι να γίνει μία πλήρης χαρτογράφηση των χρεώσεων υπέρ τρίτων καθώς και να εκφράσουν οι πολίτες την άποψή τους για αυτούς».

Ο χρήστης για να καταθέσει την άποψή του πρέπει πρώτα να εγγραφεί στον ιστότοπο με ένα απλό ψευδώνυμο και ένα email. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ανωνυμία.

Μπείτε στην εφαρμογή

Παραδείγματα Χρεώσεων Υπέρ Τρίτων

1. H εισφορά 0,15% στην εισαγωγή ειδών από την αλλοδαπή , ο πρόσθετος φόρος 0,50% επί της αξίας των εισαγόμενων εμπορευμάτων και η εισφορά 2.0% στα εισιτήρια του ΟΣΕ.

2. Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα οποία περιλαμβάνονται χρεώσεις υπέρ τρίτων όπως φαίνεται και στο απόκομμα του παρακάτω εισιτηρίου.