A- A+
Στις ΔΟΥ στέλνει η ΔΕΗ τις οφειλές από το τέλος ακινήτων στις 25/7 - Οδηγίες στους οφειλέτες
Στο υπουργείο Οικονομικών θα επιστρέψει η ΔΕΗ στις 25 Ιουλίου όλα τα ανεξόφλητα ποσά του ΕΕΤΑ (ενιαίο τέλος ακινήτων) του 2013. Τι θα ισχύει με τις πληρωμές μετά την ημερομηνία αυτή.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών που δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων του 2013, που περιλαμβανόταν στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, εάν κάποιος πελάτης πληρώσει το λογαριασμό ληξιπρόθεσμα μετά τις 25 Ιουλίου τα χρήματα δε θα πάνε στο τέλος ακινήτων αλλά θα πιστωθούν για τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Αυτό θα γίνει καθώς μετά τις 25 Ιουλίου το ποσό που αφορά στο ΕΕΤΑ δε θα αποτελεί οφειλή στη ΔΕΗ καθώς θα έχει μεταφερθεί στην εφορία.

Η επιστροφή του ποσού

Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στο λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».

Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο.

Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες – πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ – είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.