A- A+
Saxo Bank: Στοίχημα στο Μουντιάλ της οικονομίας
Πρόσκληση στους επενδυτές να προβλέψουν το νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χρησιμοποιώντας ως κριτήρια οικονομικές παραμέτρους των συμμετεχόντων χωρών απευθύνει η Saxo Bank.

Ο λόγος γίνεται για το διαγωνισμό που διοργανώνει στο TradingFloor, ο οποίος βασίζεται στους ομίλους της επίσημης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η νικήτρια χώρα κάθε αγωνιστικής αναμέτρησης θα καθορίζεται με βάση οικονομικά στοιχεία και δείκτες, όπως: σχετικές επιδόσεις στην αύξηση του ΑΕΠ, νομίσματα, μετοχές, πληθωρισμός, ανεργία, εμπορεύματα και άλλα μακροοικονομικά μεγέθη.

Πώς λειτουργεί

Ο δείκτης κάθε αναμέτρησης επιλέγεται με κλήρωση το πρωί της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα. Οι δύο χώρες που προκρίνονται από κάθε όμιλο κατά τη φάση του πρώτου γύρου θα είναι εκείνες με την καλύτερη επίδοση βάσει των οικονομικών στοιχείων και δεικτών της Saxo Bank.

Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ θα αναμετρηθούν με την Πορτογαλία στον 7ο όμιλο. Αν το στοιχείο που επιλεγεί είναι το συνάλλαγμα, ο νικητής θα κριθεί βάσει της επίδοσης του ευρώ έναντι του δολαρίου την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Οι επενδυτές ίσως ψηφίσουν υπέρ του δολαρίου, δεδομένης της ομαλής ανάκαμψής του κατά τους τελευταίους μήνες.

Δικαίωμα συμμετοχής

Ωστόσο, η μεταβλητότητα της αγοράς μπορεί αντίστοιχα να ευνοήσει απρόσμενα το ευρώ. Επιπλέον κατά παρόμοιο τρόπο, άλλα αποτελέσματα θα κριθούν βάσει της καλύτερης απόδοσης της αγοράς μετοχών ή της μέσης απόδοσης δύο βασικών εξαγωγικών αγαθών, όπως το βαμβάκι και το αργό πετρέλαιο.

Στον διαγωνισμό έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του TradingFloor, της καινοτόμου πλατφόρμας της Saxo Bank, που συνδυάζει τις συναλλαγές και την κοινωνική δικτύωση (social trading), δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές από όλο τον κόσμο να μοιράζονται τις επενδυτικές στρατηγικές και επιδόσεις τους σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από διάφορες κατηγορίες.

Προκειμένου να διεκδικήσουν το βραβείο, οι συμμετέχοντες χρειάζεται απλώς να εγγραφούν και να δηλώσουν μεταξύ των 32 χωρών, τον νικητή της επιλογής τους.

Η ειδική ιστοσελίδα www.tradingfloor.com/worldcup2014 θα παρέχει διαδραστικούς πίνακες και αποτελέσματα και θα λειτουργεί ως ένα φόρουμ μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σχολιάζουν τα αποτελέσματα κάθε αναμέτρησης.