A- A+
Geniki Bank: Νέα επιτόκια προθεσμίας και ευελιξίες
Σε προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων της στις προθεσμιακές καταθέσεις προχώρησε η Geniki Bank, στο πλαίσιο των αλλαγών που εφάρμοσε στα δελτία της με αφορμή τη μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ.

Τα νέα επιτόκια τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στο σύνολο των προθεσμιακών προγραμμάτων της τράπεζας, ακολουθώντας τη γενικότερη πτωτική πορεία της αγοράς.

Μέσω του χαρτοφυλακίου των προθεσμιακών της λογαριασμών η Geniki Bank παρέχει την ευχέρεια στους πελάτες της να επιλέξουν το προϊόν που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα, μπορούν να διαλέξουν πότε θα εισπράξουν τους τόκους, αλλά και το αν θα έχουν τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς κόστος.

Το χαρτοφυλάκιο

Αναλυτικότερα, οι επιλογές των πελατών της τράπεζας μετά τις τελευταίες αναπροσαρμογές είναι οι εξής:

1) GENIKI Interest First. Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση με προκαταβολή των τόκων στην έναρξή της, προσφέροντας ρευστότητα στον αποταμιευτή από την πρώτη στιγμή.

Ο πελάτης μπορεί να κάνει ανάληψη του ποσού των τόκων, προκειμένου να έχει ένα συμπληρωματικό εισόδημα ή να το τοποθετήσει σε κάποιο άλλο καταθετικό ή επενδυτικό προϊόν της τράπεζας, πετυχαίνοντας αύξηση της συνολικής απόδοσης

Η διάρκεια της προθεσμιακής κατάθεσης κυμαίνεται από 1 έως 12 μήνες, ενώ το ελάχιστο ποσό της διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ.

Τα επιτόκια ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια που θα επιλεγεί κυμαίνονται από 1% έως 1,70%.

2) Μηνιαίου Εκτοκισμού. Η συγκεκριμένη προθεσμιακή κατάθεση διασφαλίζει στον πελάτη ρευστότητα κάθε μήνα, λόγω της μηνιαίας καταβολής των τόκων.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα ο καταθέτης έχει τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων του χωρίς καμία ποινή. Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 20.000 ευρώ.

Η κατάθεση διατίθεται για διάρκεια 3, 6 ή 12 μηνών, ενώ το επιτόκιο είναι σταθερό στην πρώτη περίπτωση και αυξανόμενο ανά περίοδο εκτοκισμού στις δύο τελευταίες (6, 12 μήνες).

Εάν το ποσό της κατάθεσης υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, τότε το επιτόκιο είναι σταθερό και υψηλό από τον πρώτο μήνα της κατάθεσης.

Το μέσο επιτόκιο κυμαίνεται από 1,65% έως 2,20%

3) Απλές Προθεσμιακές Καταθέσεις. Διατίθενται για διάρκεια από 1 έως 12 μήνες. Το επιτόκιό τους είναι σταθερό σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης.

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη, ενώ το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Τα επιτόκια κυμαίνονται από 1% έως και 1,7%, ωστόσο εάν απευθυνθείτε στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας μπορείτε να διαπραγματευτείτε μία καλύτερη απόδοση τουλάχιστον 15 μονάδων βάσης.

Σύγκριση επιτοκίων

Μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες προθεσμιακές με το εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr