A- A+
«Λουκέτο» σε 50 πρατήρια καυσίμων βάζει το ΥΠΟΙΚ - Δεν είχαν σύστημα εισροών - εκροών
Διαδικασίες για τη διακοπή της λειτουργίας 50 πρατηρίων καυσίμων που ενώ είναι υποχρεωμένα δεν έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών καυσίμων, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών.

Για τα πρατήρια που δε διαθέτουν σύστημα εισροών - εκροών επιλαμβάνονται ήδη και αυτεπάγγελτα οι αντίστοιχες περιφερειακές διευθύνσεις του υπουργείου Μεταφορών, για τις προβλεπόμενες ενέργειες αναστολής/ανάκλησης της άδειας λειτουργίας.

Το συγκεκριμένο σύστημα διασφαλίζει ότι το καύσιμο που βρίσκεται στις δεξαμενές το πρατηρίων δεν είναι νοθευμένο, ενώ εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο λαθρεμπορίου καυσίμων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για 50 πρατήρια, τα οποία μετά από ελέγχους των στοιχείων μητρώου εισροών-εκροών που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στο μητρώο και δεν διαθέτουν κατά την αδειοδοτούσα αρχή το εν λόγω σύστημα.

Διασταυρώσεις

Αναλυτικότερα, για πρατήρια της φάσης Α και Β της σχετικής διαδικασίας, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων.

Συγκεκριμένα, για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής (Bόρειος τομέας) η λίστα των πρατηρίων που δε διαθέτουν σύστημα εισροών-εκροών βάσει στοιχείων αναφοράς της αδειοδοτούσας αρχής μέχρι και τις 01/06/2014, απαρτίζεται από τα πρατήρια που καταγράφονται, στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Σημειώνεται ότι οι προβλεπόμενες ημερομηνίες για την εγκατάσταση εισροών-εκροών ήταν για:

ΦΑΣΗ Α: μέχρι και 27/08/2013 με ενημέρωση της αδείας λειτουργίας του πρατηρίου, με την αδειοδοτούσα αρχή, μέχρι και 27/11/2013.

ΦΑΣΗ Β: μέχρι και 27/02/2013 με ενημέρωση της αδείας λειτουργίας του πρατηρίου, με την αδειοδοτούσα αρχή μέχρι και 27/05/2014.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διασταυρώσεις στοιχείων με τις διευθύνσεις μεταφορών για τους υπόλοιπους τομείς ή νομούς της Α και Β φάσης, αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα σε επόμενη ανακοίνωση.