A- A+
Στις αγορές βγήκε και η Eurobank - Άντλησε 500 εκατ. ευρώ μέσω 4ετούς ομολόγου
Στην έκδοση ομολόγου 4ετούς διάρκειας με επιτόκιο 4,25% προχώρησε η Eurobank την Πέμπτη, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο επιτυχούς εξόδου των 4 συστημικών ομίλων στις αγορές.

Η έκδοση του ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ με διάρκεια 4 ετών και τοκομερίδιο 4,25% ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς υπερκαλύφθηκε κατά περισσότερο από δύο φορές συγκεντρώνοντας εντολές ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί διεθνές roadshow, που οργάνωσαν οι συντονιστές της έκδοσης σε Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο όπου έγιναν συναντήσεις με περίπου 50 θεσμικούς επενδυτές.

Επιστρέφουν οι επενδυτές

Καταγράφηκε σημαντικό ενδιαφέρον και από μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια γεγονός που δείχνει τη σταδιακή επιστροφή επενδυτών όλων των κατηγοριών στην ελληνική αγορά.

Πηγές από τη διοίκηση της Eurobank σημειώνουν ότι η έκδοση επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την τράπεζα, όπως είχε ήδη εκδηλωθεί με την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,9 δισ. ευρώ που οδήγησε στην επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα με πλειοψηφικό μερίδιο.

Η επιλογή για έκδοση με διάρκεια τέσσερα έτη ήταν αποτέλεσμα των επαφών με τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους κατά τη διάρκεια του roadshow, όπου διατυπώθηκε η ανάγκη να διαμορφωθεί μια αξιόπιστη καμπύλη επιτοκίων για τις ελληνικές τράπεζες.

Η καμπύλη επιτοκίων

Η καμπύλη αυτή θα αποτελέσει και τη βάση τιμολόγησης μελλοντικών εκδόσεων τραπεζών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha είχαν εκδώσει ομόλογα με διάρκεια 3 έτη, ενώ η Εθνική Τράπεζα για 5 έτη, συνεπώς η έκδοση της Eurobank συμπληρώνει την παραπάνω καμπύλη των αποδόσεων.

Με την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, η Eurobank ενισχύει περαιτέρω τα διαθέσιμά της έτσι ώστε να καλύπτει με ευχέρεια τις αναμενόμενες ανάγκες για χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ρευστότητας και την τόνωση της ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο (ιδίως μέσω του TLTRO).