A- A+
Μπλόκο ΥΠΟΙΚ σε 40.000 ύποπτες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα - Τι ελέγχεται
Σε επανελέγχους και διασταυρώσεις των δηλωμένων στοιχείων σε 40.000 προεγκεκριμένες αιτήσεις προχωρά το υπουργείο Οικονομικών πριν προχωρήσει στην πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο έχει σοβαρούς λόγους να μην προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή των συγκεκριμένων αιτήσεων, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει την αρχικώς απαραίτητη προέγκριση.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου από τους επανελέγχους που πραγματοποιούν έχουν διαπιστώσει παραλείψεις αλλά και ύποπτες δηλώσεις στοιχείων και για το λόγο αυτό έχουν μπλοκάρει 40.000 αιτήσεις.

Οι τρεις λόγοι επανελέγχου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tovima.gr, οι λόγοι που δεν δίνεται το κοινωνικό μέρισμα σε αυτές τις οικογένειες παρά το γεγονός ότι έλαβαν προ-έγκριση, είναι οι εξής:

1ον. Υπάρχει υποψία απόκρυψης εισοδημάτων ή περιουσιακών στοιχείων.

2ον. Έχει αποβιώσει ο πραγματικός δικαιούχος και έχει υποβληθεί η αίτηση από συγγενικό πρόσωπο ή από τρίτον.

3ο. Έχει υποβληθεί αίτηση από άτομο που πλέον δεν ζει.

4ον. Έχουν δηλώσει ότι δεν είναι φιλοξενούμενοι αλλά από διασταύρωση ρολογιών ΔΕΗ προκύπτει ότι μένουν και άλλοι στο ίδιο σπίτι.

5ον. Λόγω παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων υπάρχει καθυστέρηση στις εκκαθαρίσεις των αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γνωρίζουν όλοι έχουν υποβάλει αίτηση, έχουν δει ότι αυτή έχει προ-εγκριθεί αλλά ακόμη δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ είναι ότι εφόσον γνωρίζουν ότι έχουν αναγράψει ψευδή στοιχεία πρέπει να ακυρώσουν την αίτηση και να υποβάλουν καινούρια με τα πραγματικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όσοι δεν προχωρήσουν σε διόρθωση κινδυνεύουν με αυστηρά πρόστιμα.