A- A+
Πιλοτική πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων σε 3 περιοχές της χώρας
Σε τρεις περιοχές, πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα εφαρμοστεί πιλοτικά η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, με απόφαση που θα εκδώσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος διαβεβαίωσε το προεδρείο της ΕΣΕΕ ότι στη σχετική απόφαση που θα εκδοθεί για να καθορίσει πιλοτικά τις τρεις τουριστικές περιοχές που θα λειτουργούν τις Κυριακές τα καταστήματα, δεν θα συμπεριλαμβάνονται το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή άλλο μεγάλο αστικό κέντρο.

Τα κριτήρια

Σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρεται ότι διαφαίνεται σύγκλιση με το υπουργείο για το φλέγον θέμα των Κυριακών, καθώς εξασφαλίστηκε ότι οι τρεις πιλοτικές περιοχές θα είναι αμιγώς τουριστικές και νησιωτικές, ενώ μέχρι την 7η Ιουλίου, θα προηγηθεί διάλογος τόσο με τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους, όσο και με την ΕΣΕΕ.

Εξάλλου, η Συνομοσπονδία παρέδωσε στον υφυπουργό αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα ζητήματα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης, όπως η χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ, τα προβλήματα ρευστότητας, η αλλαγή των όρων φερεγγυότητας των επιχειρήσεων και του Τειρεσία, το υπαίθριο εμπόριο, το παρεμπόριο και τα προϊόντα απομίμησης, ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τις εκπτώσεις- προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία κατέθεσε επικαιροποιημένες προτάσεις προς επεξεργασία για όλα τα θέματα του εμπορίου και της αγοράς.

Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί την ΕΣΕΕ στην ερχόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, προκειμένου να ακούσει και να συζητήσει με τους εκπροσώπους του εμπορίου από όλη την Ελλάδα.