A- A+
Τα νέα μειωμένα επιτόκια στις προθεσμιακές της Εθνικής Τράπεζας και της Attica Bank - Οι αλλαγές
Οι περικοπές στα επιτόκια των προθεσμιακών δεν έχουν τελειωμό. Μετά το πρώτο κύμα μειώσεων τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, ήλθε και δεύτερο χτύπημα, με νέο δελτίο επιτοκίων από 16/6.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα και η Attica Bank εφάρμοσαν ακόμη πιο χαμηλές αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις, συμπιέζοντας την ανταμοιβή των αποταμιευτών.

Οι κινήσεις

Αναλυτικότερα, η Εθνική Τράπεζα μετά τις μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων μηνιαίου εκτοκισμού, από τη Δευτέρα προχώρησε στην προς τα κάτω αναπροσαρμογή των αποδόσεων στα ειδικά προϊόντα που προσφέρει.

Ο λόγος γίνεται για το οκτάμηνης διάρκειας «ΕΘΝΙΚΗ 4X2», το οποίο διατίθεται πλέον με μέση ετησιοποιημένη απόδοση 2,31% και τη 18μηνη προθεσμιακή «Άνοδος» με τη νέα της απόδοση να φτάνει στο 2,37%.

Από την άλλη πλευρά, σε νέα μείωση των επιτοκίων της στο σύνολο των προγραμμάτων προθεσμίας που προσφέρει, προχώρησε και η Attica Bank.

Μετά τις αλλαγές αυτές, η «οροφή» στα επιτόκια της συγκεκριμένης κατηγορίας καταθέσεων που προσφέρει η τράπεζα διαμορφώνεται στο 2,45%.

Ρελάνς από Πειραιώς

Τέλος, ρελάνς στις προθεσμιακές καταθέσεις, μετά τις τελευταίες περικοπές στα επιτόκια των προθεσμιακών της λογαριασμών πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς, με το νέο της πολυ-προϊόν «Στα Μέτρα Σου».

Με τη συγκεκριμένη προθεσμιακή κατάθεση, ο πελάτης δημιουργεί το δικό του ξεχωριστό προϊόν βάση των αναγκών του, επιλέγοντας τη διάρκεια της κατάθεσης, το χρόνο καταβολής των τόκων και άλλες ευελιξίες, όπως πχ. η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης.

Η βάση δεδομένων του Moneyonline.gr έχει ήδη επικαιροποιηθεί για την άμεση σύγκριση όλων των προθεσμιακών καταθέσεων της αγοράς.