A- A+
Νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας παρά τον κίνδυνο ...ΣΥΡΙΖΑ
Το διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τραπεζας της Ελλάδος ανακοίνωσε το Γενικό Συμβούλιο της εγχώριας νομισματικής αρχής.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ «αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή».

Η θητεία του κεντρικού τραπεζίτη είναι εξαετής και ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει αντικατάστασή του πριν τη λήξη της.

Το ενδεχόμενο ...ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποια αντίθετη εξέλιξη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τρίπρας έχει εκφράσει την αντίθεσή του με το διορισμό του κ. Στουρνάρα.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να τον ωθήσουν σε παραίτηση στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στην εξουσία.

Σημειώνεται πάντως ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στην οποία ανήκει η Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο προβλέπει την ανεξαρτησία όλων των νομισματικών αρχών στην Ευρωζώνη.