A- A+
Τρ. Πειραιώς: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για βιώσιμες και εξωστρεφείς αγροτικές επιχειρήσεις
Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, διεξάγει από 13 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2014 στις εγκαταστάσεις του στη Ν. Ερυθραία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματίας Αγρότης».

Το πρόγραμμα παρέχει ολοκληρωμένη κατάρτιση στην αγροτική επιχειρηματικότητα και απευθύνεται σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες που έχουν ως στόχο να αναπτύξουν την αγροτική τους εκμετάλλευση και να την καταστήσουν μία επιχείρηση με εξωστρέφεια και βιωσιμότητα.

Μέσα σε 64 εκπαιδευτικές ώρες, έμπειροι εισηγητές, ειδικοί στον τομέα τους, αναλύουν ενότητες όπως: επιχειρηματικός σχεδιασμός και οικονομική διαχείριση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, δικτύωση και κανάλια διανομής, marketing και branding αγροτικών προϊόντων, πωλήσεις και διαπραγματεύσεις, πιστοποιήσεις, καινοτομία στην αγροτική επιχειρηματικότητα, ορθές γεωργικές πρακτικές και διαχείριση πόρων.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν επιπλέον παροχές, που αφορούν σε ηλεκτρονικά εργαλεία για αγρότες και επιλεγμένα προγράμματα ασφάλισης από την ERGO.

Οι υπηρεσίες του κέντρου

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη είναι πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2, το οποίο δραστηριοποιείται στους αναδυόμενους τομείς της αγροτικής και πράσινης οικονομίας.

«Με την πεποίθηση ότι η αγροτική παραγωγή μπορεί να γίνει η βάση για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ελλάδα, η Εξέλιξη υλοποιεί το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για Νέους της Τράπεζας Πειραιώς» αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, παρέχει σε αγρότες και παραγωγούς καινοτόμες εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.