A- A+
Κανονικά από 10/6 η έκδοση βεβαιώσεων μέσω του Taxis μετά το προσωρινό πάγωμα λόγω Θεοχάρη
Εφικτή θα καταστεί από την Τρίτη 10/6 η έκδοση πιστοποιητικών για το φόρο ακινήτων, τη φορολογική ενημερότητα καθώς και της κατάθεσης δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε., που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxisnet, αναστέλλεται έως την Τρίτη 10/6, η χορήγηση μέσω του συστήματος TAXISnet:

  • Των πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α.
  • Των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας
  • Των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010 - 2013
  • Των αντιγράφων εκκαθαριστικώ Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012 - 2014

Η αιτία της αναστολής

Οι παραπάνω βεβαιώσεις δεν μπορούν να εκδοθούν μέχρι την αντικατάσταση του Χάρη Θεοχάρη, καθώς φέρουν, κατά νόμο, μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Για τις δηλώσεις Φ.Ε.Φ.Π. οικ. έτους 2014 που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη 10/6.

Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα βρίσκονται εξ αυτού του λόγου σε εκκρεμότητα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οπότε θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες χορήγησης πιστοποιητικών.

Δόθηκε λύση

Από την Τρίτη οι φορολογούμενοι θα μπορούν κανονικά να προμηθεύονται μέσω του TAXISnet όλα τα παραπάνω πιστοποιητικά.

Το πρόβλημα που ανέκυψε μετά την παραίτηση του Χ. Θεοχάρη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αποκαθίσταται από το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε.

Το σύστημα καθίσταται εκ νέου ενεργό μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.