A- A+
Δόθηκε η άτυπη παράταση για το Ε9 με ...δικαιολογία τον ΕΝΦΙΑ - Μέχρι τα μέσα Ιουνίου (upd)
Άτυπη παράταση έως και τα μέσα Ιουνίου για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η αρχική προθεσμία λήγει στις 31 Μαίου. Η επίσημη ανακοίνωση.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι «λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, θα προβλεφθεί νομοθετικά εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις.

«Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες» υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα το Moneyonline.gr μετέδιδε

Σε έμμεση παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων Ε9 αναφορικά με την ακίνητη περιουσία προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνου Κόλλια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μία άτυπη παράταση δύο - τριών μηνών.

Ειδικότερα, εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα, με την οποία θα δίνεται νέα προθεσμία 2 - 3 μηνών για διορθώσεις, ώστε όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν τη δήλωση Ε9, να προχωρήσουν σε στην κατάθεσή της χωρίς να επιβαρυνθούν με τις προβλεπόμενες κυρώσεις

Σημειώνεται πάντως ότι σε δημόσια τοποθέτησή του νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση, πέραν της 31ης Μαΐου.

«Δεν θα δώσουμε παράταση για το Ε9. Οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν από το Σάββατο με τις δηλώσεις Ε1», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς.