A- A+
Υποσχέσεις Σαμαρά για ΦΠΑ στο 12% για όλους και για φόρο 15% στά κέρδη των επιχειρήσεων
Τους στόχους μείωσης των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα χρόνια, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους, παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στη διακαναλική του ομιλία την Τρίτη προανήγγειλε, χωρίς να προσδιορίσει χρονικά πότε θα γίνει ακριβώς, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, των έμμεσων φόρων, της φορολογίας εισοδήματος και των επιχειρηματικών κερδών και του ΦΠΑ.

«Ο καθένας θα πληρώνει κατά τις δυνάμεις του, αλλά θα πληρώνουν όλοι» τόνισε ο κ. Σαμαράς και προσδιόρισε τους ακόλουθους στόχους:

  • Φορολογία για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 15%
  • Ανώτατος συντελεστής φορολόγησης των εισοδημάτων στο 33%
  • Ο ΦΠΑ δεν θα ξεπερνά πουθενά το 12%

Οι προϋποθέσεις

Βασική προϋπόθεση όμως για να γίνουν όλα αυτά και να μην υπάρξει πρόβλημα με το πρωτογενές πλεόνασμα είναι για τον κ. Σαμαρά η ανάπτυξη.

Κατά τον Πρωθυπουργό η κρίσιμη περίοδος είναι η επόμενη επταετία, καθώς είπε ότι έως το 2020 η χώρα θα έχει ανακτήσει την ευημερία που είχε πριν από την κρίση.

«Την περίοδο 2020-2021 θα ανακτηθεί πλήρως η χαμένη ευημερία» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και άλλα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα.