A- A+
Attica Bank: Μειώσεις στις προθεσμιακές μετά από 6 μήνες
Σε μειώσεις των επιτοκίων της στους λογαριασμούς προθεσμίας για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες προχώρησε η διοίκηση της Attica Bank. Στην κορυφή των αποδόσεων παραμένουν τα προϊόντα της.

Αναλυτικότερα, από τις 19/5, τέθηκε σε ισχύ το νέο δελτίο επιτοκίων της τράπεζας τόσο στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Οι περικοπές στα επιτόκια προθεσμίας φτάνουν έως και τις 25 μονάδες βάσης. Επιπλέον, η τράπεζα προχώρησε στην κατάργηση προνομιακών προθεσμιακών λογαριασμών.

Πάντως, παρά τις περικοπές τα προϊόντα προθεσμίας της Attica Bank παραμένουν στην κορυφή των αποδόσεων στην εγχώρια αγορά στις περισσότερες κατηγορίες.

Τα διαθέσιμα προγράμματα

Πλέον, η τράπεζα προσφέρει τις ακόλουθες προθεσμιακές καταθέσεις:

1) Early Profit: Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση 6μηνης ή 12 μηνης διάρκειας, μέσω της οποίας ο πελάτης εισπράττει προκαταβολικά τους τόκους.

Το ποσό της κατάθεσης κυμαίνεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 2,65% στην 6μηνη και σε 2,60% στη 12μηνη διάρκεια.

2) Monthly Profit: Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρεται για ποσά από 15.000 έως 50.000 ευρώ.

Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα, ενώ η συνολική διάρκεια μπορεί να ανέρχεται σε 3, 6, 9 και 12 μήνες.

Το επιτόκιο ανάλογα με τη διάρκεια κυμαίνεται από 2,50% έως 2,65%.

3) Attica Plus: Η συγκεκριμένη προθεσμιακή κατάθεση έχει προσυμφωνημένη διάρκεια 12 μηνών και ισχύει για ποσά από 40.000 ευρώ και άνω.

Οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα βάση επιτοκίου 1,875%, ενώ την ίδια ημέρα δίνεται η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων χωρίς ποινή.

Ωστόσο, εάν η κατάθεση διατηρηθεί έως τη λήξη του 12μήνου, ο πελάτης λαμβάνει ως μπόνους τόκους 4 μηνών, που αυξάνουν την ετήσια απόδοση της κατάθεσης στο 2,50%.

Σύγκριση επιτοκίων

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.