A- A+
Η Saxo Bank στο πλευρό των Ελλήνων πρωταθλητών ιστιοπλοΐας
Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, είναι ο νέος χορηγός των Ελλήνων πρωταθλητών ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, της ομάδας Optimum Yacht Racing Team.

Πρόκειται για την πρώτη χορηγία της Saxo Bank στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, έχοντας επιλέξει μία από τις κορυφαίες ομάδες ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, με περισσότερα από 30 χρόνια ιστορία.

Η 25μελής ομάδα Optimum Yacht Racing Team, με σθένος, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, ευγενή άμιλλα και επιμονή, μετρά πολλές διακρίσεις σε ελληνικές αλλά και διεθνείς διοργανώσεις καθ’ όλα τα χρόνια δραστηριοποίησής της.

Παράλληλα, επιλέγει να καινοτομεί και επενδύει συνεχώς στην αναβάθμιση του σκάφους, του εξοπλισμού και της εκπαίδευσης των μελών της.

Ενδεικτικά, στο 50ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου το 2013, που αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο ιστιοπλοϊκό γεγονός στην Ελλάδα, η ομάδα κέρδισε και τις πέντε ιστιοδρομίες για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκεκριμένου θεσμού με το υπερσύγχρονο σκάφος “Optimum 3”, ενώ σημείωσε και νέο ρεκόρ ταχύτητας φθάνοντας τους 29,9 κόμβους στην ιστιοδρομία Σύρος-Πάτμος.

Επιπλέον, η Optimum Yacht Racing Team αποτελεί τη μοναδική ελληνική ομάδα ιστιοπλοΐας που έχει διακριθεί στον διεθνή αγώνα 607 ναυτικών μιλίων “Rolex Middle Sea Race”, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μάλτα. Σημειώνεται ότι η έδρα της ομάδας είναι στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, στη Μαρίνα Αλίμου.

Η Saxo Bank αποτελεί σημαντικό υποστηρικτή του αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που αντικατοπτρίζουν το ευ αγωνίζεσθαι, την επιμονή και το πάθος για επιτυχία. Από το 2008, είναι χορηγός της δανέζικης ποδηλατικής ομάδας Riis Cycling, ενώ στις αρχές του 2014 ανακοίνωσε τη χορηγία της ομάδας της Lotus στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Παράλληλα, η Saxo Bank στηρίζει πρωτοβουλίες σε διάφορες χώρες, σε τομείς όπως η εκπαίδευση και οι τέχνες.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Optimum Yacht Racing Team έχει προγραμματίσει και φέτος τη συμμετοχή της σε σημαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες, μεταξύ των οποίων οι εξής: «Ποσειδώνια» (30/5), «Άνδρος» (6-9/6), «Ράλλυ Αιγαίου» (18-27/7), “Rolex Middle Sea Race” (17-24/10) κ.ά.