A- A+
Α/Κ HSBC: Ελεύθερη επιλογή του νομίσματος επένδυσης
Τη δυνατότητα να επιλέηουν το νόμισμα της επένδυσής τους στα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η τράπεζα, δίνει η HSBC στους πελάτες της.

Συγκεκριμένα, οι επενδυτές μπορούν να συμμετέχουν στα αμοιβαία κεφάλαια που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα σε ευρώ, αμερικανικό δολάριο ή στερλίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, το 2010 χαρακτηρίστηκε ως μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά για την HSBC (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ, με σημαντικές αποδόσεις στα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται και αντιπροσωπεύει.

Η οικογένεια αμοιβαίων κεφαλαίων HSBC HGIF (Global Investment Funds) με έδρα το Λουξεμβούργο είχε τις εξής επιδόσεις:

Επίσης αξιόλογες αποδόσεις σημείωσαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια HSBC Αναδυόμενων Αγορών Μετοχικό Εξωτερικού με απόδοση 18,67%, το HSBC American Equity Μετοχικό Εξωτερικού με απόδοση 13,76%, και το HSBC Πανευρωπαϊκό Μετοχικό Εξωτερικού με απόδοση 10,56%.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της HSBC ΑΕΔΑΚ κ. Ι. Βεζανής, «η επένδυση στην τεχνογνωσία και τη βαθιά γνώση των αγορών δεν διαψεύδει ποτέ τους επενδυτές. Γι αυτό, ακόμα και μία δύσκολη επενδυτικά χρονιά, όπως πολλοί χαρακτήρισαν το 2010, αποτέλεσε μία ακόμη χρονιά επιτυχιών για την HSBC.