A- A+
ΕΤΕ: Ποιοι βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»
Με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ποιοι είναι οι νικητές.

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 571 άτομα και υποβλήθηκαν 344 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Σημειώνεται ότι το 76% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.

Ο διαγωνισμός

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με τα: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στους νικητές του τέταρτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα απονεμήθηκαν δέκα βραβεία:

• Το πρώτο χρηματικό βραβείο €20.000 απονεμήθηκε στην ομάδα των Βούρκου Αντρέα, Μπέλλα Ζήση, Παπαδάκη Ιωάννη και Ζαούδη Γιάννη για την πρότασή τους με τίτλο ««Pollfish».
• Το δεύτερο χρηματικό βραβείο €10.000 απονεμήθηκε στην ομάδα των Papageorgiou John Marinos, Μαστοράκου Ανδρέα και Ανδριανόπουλου Δημητρίου για την πρότασή τους με τίτλο «Truckbird».
• Το τρίτο χρηματικό βραβείο €6.000 απονεμήθηκε στην ομάδα των Νικολετάκη Γεωργίου και Ντέλη Παναγιώτας για την πρότασή τους με τίτλο «100Mentors».
• Το τέταρτο χρηματικό βραβείο €4.000 απονεμήθηκε στην ομάδα των Κουνάβη Χρήστου, Κασιμάτη Άννας, Σωτηρόπουλου Διονύσιου και Φούσκα Κωνσταντίνου για την πρότασή τους με τίτλο «isMOOD».

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία €1.500απονεμήθηκαν στους:

1. Νιχωρίτη Κωνσταντίνο για την πρότασή του με τίτλο «Panoramic’s».
2. Μαζαράκη Γεώργιο για την πρότασή του με τίτλο «Ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα (mHealth) διαχείρισης συμμόρφωσης ασθενών σε χρόνιες θεραπείες».
3. Μουργή Ιωάννη και Παπαδημητράκο Ιπποκράτη για την πρότασή τους με τίτλο «Organery Intelligent Composting».
4. Πάτσιο Χαράλαμπο, Μπενιακάρ Μίνωα, Κακόσιμο Παναγιώτη και Σαρηγιαννίδη Αθανάσιο για την πρότασή τους με τίτλο «Αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρικά οχήματα πόλης».
5. Τσολάκο Γεώργιο για την πρότασή του με τίτλο «PVLive. Διαδικτυακή πύλη παρακολούθησης της λειτουργίας Φωτοβολταϊκών σταθμών σε πραγματικό χρόνο».
6. Φιοράκη Αντώνιο, Ορφανίδη Θεόδωρο και Γάτο Γεώργιο για την πρότασή τους με τίτλο «Incrediblue.com».

Επιπλέον, δόθηκαν δέκα tablets στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β’ Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ’ Φάση και σαράντα δωροεπιταγές σε συμμετέχοντες της Α’ Φάσης, τα ονόματα των οποίων επιλέχθηκαν με κλήρωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη του πέμπτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook www.facebook.com/ibanknbg, όλες οι λεπτομέρειες του πέμπτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».