A- A+
Αυξάνει τα επιτόκια στις προθεσμιακές η Εθνική Τράπεζα
Σε αυξήσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών της καταθέσεων προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η Εθνική Τράπεζα, μετά την ανάλογη κίνηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πλέον τα επιτόκια στην ελληνική αγορά προσεγγίζουν ανάλογα με τη διάρκεια της κατάθεσης ακόμη και το 6%, προσφέροντας σίγουρο και σταθερό εισόδημα στους αποταμιευτές.

Η πορεία των επιτοκίων τους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί από το αν οι ελληνικές τράπεζες θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν ρευστότητα από τις αγορές, εξέλιξη που συνδέεται άμεσα με την εξεύρεση μίας οριστικής λύσης για το δημόσιο χρέος της χώρας μας.

Τραπεζικοί επισημαίνουν ότι εάν τον ερχόμενο μήνα επιτευχθεί συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών οι αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα έχουν κερδίσει όσοι πρόλαβαν να «κλείσουν» τα χρήματά τους σε μία προθεσμιακή κατάθεση με τα σημερινά υψηλά επιτόκια.

=============================================================================

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Βρείτε την προθεσμιακή κατάθεση με το υψηλότερο επιτόκιο

=============================================================================

Υπενθυμίζεται ότι στις 5/1 το Ταμείο Πατακαταθηκών και Δανείων είχε ανακοινώσει αυξήσεις στα επιτόκια που προσφέρει στις προθεσμιακές καταθέσεις, τα οποία φτάνουν για διάρκεια έως και 12 μήνες έως και το 4,70%.

Τα νέα επιτόκια της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της κατάθεσης προχώρησε σε αυξήσεις των επιτοκίων της έως και 50 μονάδες βάσης (0,50%). Συγκεκριμένα:

  • Στις απλές προθεσμιακές καταθέσεις, στις οποίες η καταβολή των τόκων γίνεται στη λήξη, τα ετήσια επιτόκια διαμορφώνονται για διάρκεια έως και 12 μήνες έως και το 1,44%.
  • Στην προθεσμιακή κατάθεση της τράπεζας με την ονομασία «ΜΗΝΙΑΙΟ» το επιτόκιο φτάνει έως και το 3,30% για διάρκεια 6 μηνών και έως το 3% για διάρκεια 12 μηνών. Οι τόκοι στην κατάθεση αυτή καταβάλλονται κάθε μήνα.
  • Αυτήν την περίοδο τρέχει η προθεσμιακή κατάθεση «ΔΩΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ» σε ευρώ, που αποδίδει στον πελάτη κάθε μήνα τους τόκους. Για τις μηνιαίες περιόδους που συμπληρώνονται τον Απρίλιο 2011, τον Αύγουστο 2011, το Δεκέμβριο 2011 και τον Απρίλιο 2012 (συνολικά 4 μηνιαίες καταβολές), η απόδοση του προϊόντος είναι 5,40% χωρίς καμία προϋπόθεση. Για τις υπόλοιπες μηνιαίες περιόδους η απόδοση του προϊόντος είναι 2,70%.
  • Στην προθεσμιακή κατάθεση «Κεφάλαιο Plus 3Μ/3Υ Fixed Rate Callable» σε ευρώ, ισχύουν τα εξής:

- To 70% του κεφαλαίου αποτελεί 3μηνη τοποθέτηση με επιτόκιο 4,00% (μικτό, ετησιοποιημένο) χωρίς καμία προϋπόθεση.
- Το 30% τοποθετείται για 3 έτη με επιτόκια:

o Για το 1ο έτος: 3,50%,
o για το 2ο έτος: 4,00%,
o για το 3ο έτος: 4,50%

Ο τόκος αποδίδεται στον πελάτη ανά τρίμηνο, ενώ η τράπεζα έχει δικαίωμα ανάκλησης του προϊόντος 6 μήνες μετά την έναρξή του και ανά τρίμηνο στη συνέχεια.