A- A+
Το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ στηρίζει έργα στην Ελλάδα
Το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ, η παγκόσμια φιλανθρωπική επιστημονική πρωτοβουλία του Ομίλου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ετήσιας εκστρατείας της Εταιρείας για την προώθηση της γνώσης και της πρόληψης των κινδύνων.

Για το έτος 2013, η ΑΧΑ επένδυσε 12 € εκατομμύρια υποστηρίζοντας 38 ερευνητικά προγράμματα σε 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι επιχορηγήσεις του Ταμείου Ερευνών της ΑΧΑ απονέμονται μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας επιλογής που βασίζεται σε ακαδημαϊκά πρότυπα και εποπτεύεται από Επιστημονικό Συμβούλιο Ανωτέρων Ακαδημαϊκών και Εκπροσώπους του Ομίλου ΑΧΑ. Το Επιστημονικό Συμβούλιο υποστηρίζεται από ομάδα διαχείρισης που διευθύνει ο Godefroy Beauvallet, Επικεφαλής του Ταμείου Ερευνών της AXA.

«Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν έντονοι για το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ», σημείωσε ο καθηγητής Thomas Kirkwood, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Πρύτανης για τη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο του Newcastle.

«Μαζί με την επιλογή 38 σημαντικών έργων, χαρτογραφήσαμε τα πιο δυναμικά ερευνητικά πεδία σχετικά με θέματα κινδύνου που σχετίζονται με τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία και καταβάλαμε προσπάθεια και φαντασία για τον εντοπισμό σχετικών και καινοτόμων τρόπων για την υποστήριξη της διεθνούς έρευνας».

Η Επικεφαλής Λειτουργιών του Ομίλου ΑΧΑ, Véronique Weill, δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η υποστήριξη και η ανταλλαγή γνώσης για την κατανόηση των κινδύνων είναι πολύ σημαντική για την καλύτερη προστασία των ανθρώπων. Ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, θέματα υγείας, την διαχείριση προσωπικών δεδομένων και άλλα αναδυόμενα θέματα. Η βελτίωση των γνώσεων για αυτούς τους κινδύνους και η διάδοσή τους στο σύνολο της κοινωνίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».

Η Εταιρεία απένειμε επίσης τα πρώτα «Βραβεία AXA» για να ενθαρρύνει την επιστημονική έρευνα για την καινοτομία και το πρώτο «ΑXA Outlook» για να υποστηρίξει μια πρωτοποριακή προσέγγιση σχετικά με την εμπλοκή των πολιτών στην επιστήμη.

Από την έναρξή του το 2007, το Ταμείο Ερευνών του Ομίλου ΑΧΑ έχει δεσμεύσει 114 € εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση 410 πανεπιστημιακών ερευνητικών προγραμμάτων σε 227 ιδρύματα 30 χωρών.