A- A+
HSBC: Α/Κ με προστασία στην πτώση των αγορών
Ένα νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο με την ονομασία HSBC Clic Euro 85, το οποίο προσφέρει προστασία στο αρχικό κεφάλαι της επένδυσης προσφέρει η HSBC.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο προϊόν απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τα οφέλη μίας επένδυσης σε αμοιβαίο κεφάλαιο με τα οφέλη ενός προϊόντος προστασίας κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για Αμοιβαίο Κεφάλαιο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στη μακροχρόνια ανάπτυξη της αγοράς της Ευρωζώνης και παράλληλα περιορίζει το ενδεχόμενο κινδύνου απώλειας κεφαλαίου κατά τις πτωτικές περιόδους.

Αναλυτικότερα, το HSBC Clic Euro 85 προσφέρει τη δυνατότητα υψηλών αποδόσεων μέσα από την μετοχική του σύνθεση (σε ποσοστό 50 – 70%), ενώ παράλληλα εξασφαλίζει προστασία του επενδεδυμένου κεφαλαίου, ορίζοντας ένα ετήσιο επίπεδο προστασίας της καθαρής τιμής του, ίσο με το 85% της τελευταίας τριμηνιαίας καθαρής τιμής μεριδίου.

Συνεπώς, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά των αγορών, η καθαρή τιμή του μεριδίου εντός του έτους από την ημερομηνία παρατήρησης, δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το όριο προστασίας.